August 2, 2021

“Bordeaux, se ei ole toipuminen, se on pelastusoperaatio”

Jos Gérard Lopez, 49, on nyt tunnettu näyttelijä urheilumaailmassa, hänen menetelmänsä eivät ole yksimielisiä. Lille-projektin, joka johti LOSC: n Ranskan jalkapallomestariksi toukokuussa, alun perin espanjalainen ja luxemburgilainen liikemies syrjäytettiin pohjoisen klubista vuoden 2020 lopussa, jättäen hänet vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Tänään hän toivoo ostavansa Girondins de Bordeaux’n ja hänen on siksi vakuutettava kansallinen johtamisen valvontaosasto (DNCG) projektinsa kannattavuudesta maanantaina 12. heinäkuuta.

Lillessä oleskelusi jälkeen olet ilmentänyt ranskalaisessa jalkapallossa pelaajien “kaupankäyntiä”, joka on taloudellinen malli, joka perustuu lupaavien nuorten pelaajien ostamiseen toivoen myyvänsä heitä suurilla myyntivoittoilla. Tämän strategian ansiosta LOSC: sta on tullut Ranskan mestari, mutta onko se kannattava pitkällä aikavälillä?

Ranskalaisten klubien taloudellinen malli ei ole kestävä. TV-oikeudet, sponsorointi ja lipunmyynti eivät riitä tasapainottamaan klubin kuluja, joten kaikki käyvät kauppaa pelaajilla sanomatta sitä. Erona on, että sanon mitä teen ja että olen teollistanut prosessin. Ja teen sen ollessani Ranskan mestari ja pääsemällä Lilleen kahdesti kolmen vuoden aikana Mestarien liigaan, mikä ärsyttää monia ihmisiä. Jos olisin ottanut pienen seuran haltuun ja päättänyt jokaisen kauden kymmenennestä kahdeksastoista sijaan, kukaan ei kritisoi minua.

Kaupankäyntitoimintasi ei antanut Lillen maksaa takaisin 225 miljoonaa euroa lainatulta amerikkalaiselta Elliott-rahastolta, joka otti klubin hallinnan. LOSC: n velka on edelleen korkea, lähes 120 miljoonaa. Joten onko se epäonnistuminen?

Ei lainkaan, johto oli erinomaista! Lillen johdossa sijoitin työvoimaan 180 miljoonaa euroa ja myyntiin 340 miljoonaa euroa. Samalla maksin takaisin 200 miljoonaa euroa. Ja toisin kuin LOSC: n uusi johto väittää, klubilla ei ole pankkivelkaa eikä se ollut maksukyvytön, koska suunnitelma kattoi kaikki taloudelliset sitoumukset, myös pandemian aikana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ligue 1: Lille, Ranskan mestari ilman yleisöä, mutta ei ilman ansioita tai intohimoa

Lähtöhetkelläni ainoa velka vastasi investointeja kolmansiin osapuoliin (pelaajat, agentit jne.), Kaikki muu selvitettiin. Klubilla oli paljon vahvempi asema kuin tullessani. Työvoiman, jonka arvo on arviolta 330 miljoonaa euroa, on toinen Ranskassa PSG: n jälkeen [le site allemand TransferMarkt le place en quatrième position, derrière Paris, Monaco et Lyon]. Lisäksi osa toimintakuluista katetaan Lillen hyvien urheilutulosten tuottamien lisätulojen ansiosta.

Sinulla on 68,33% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Koko raportti