August 3, 2021

Englannin jalkapallo ei ole pitkällä taistelulla rasismia vastaan

Rasististen loukkausten aalto alkoi valua sekunneissa sen jälkeen, kun Englanti hävisi sunnuntaina 11. heinäkuuta Euro 2021 -finaalissa. Kolme leijonaa putosi lähellä kunniaa, ja rangaistuspotkukilpailun aikana Italiaa vastaan ​​ohitettiin kolme rangaistusta: kaksi mustaa pelaajaa (Marcus Rashford ja Bukayo Saka), yksi sekakilpailija (Jadon Sancho). Sosiaaliset verkostot ovat syttyneet, ja viha on sylitty suurimmaksi osaksi salanimien taakse. Muutamaa tuntia myöhemmin Manchesterissa seinämaalaus Marcus Rashfordista, joka oli ottanut rangaistuksen virkaan, merkittiin loukkauksiin.

Poliisi on sittemmin tutkinut tapausta virallisesti rasistisena tapahtumana. Twitter poistettiin “Yli tuhat” viestejä ja keskeytetty “Tietty määrä tilejä”. Facebookin ja Instagramin oli myös poistettava vihaviestit sanomatta enempää.

Oli pitkä aika, 1980-luvulla, jolloin englantilaiset huligaanit huusivat rasistisia laulujaan stadionilla. He heittivät banaaneja mustiin pelaajiin ja matkivat apinahuutoja. Jokainen ulkomaanmatka aiheutti yhteenottoja. Jalkapalloviranomaiset olivat hyvin hiljaa, osallistuessaan sanoakseen mitään.

Marginaalin ja meluisan vähemmistön vaistomainen viha

Kolme vuosikymmentä myöhemmin asiat ovat muuttuneet dramaattisesti. Stadionit ovat tulleet turvallisiksi. Vain paikkoja on jäljellä väkijoukkojen liikkumisen välttämiseksi. Etnisten vähemmistöjen kannattajia on paljon, ja jos loukkauksia saattaa esiintyä, niistä on tullut poikkeus.

Mutta tämän loppukilpailun yhteydessä ilmaiseva vaistomainen vähemmistön – marginaalisen mutta meluisen – viha muistuttaa meitä siitä, että ongelma ei ole kadonnut. Hän siirtyi sosiaalisten verkostojen nimettömyyden taakse.

Yksi perustavanlaatuisista eroista 1980- ja 1990-lukuihin nähden on kuitenkin näiden loukkausten aiheuttama tuomitseminen. “Se on anteeksiantamatonta, reagoi englantilaisen joukkueen valmentaja Gareth Southgate. Tiedän sen osan [des insultes] tulee ulkomailta, mutta ei kaikki. Nämä eivät vain ole arvojamme. “ Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson teki saman Twitterissä :

”Tämä englantilainen joukkue ansaitsee, että häntä kohdellaan kuin sankareita, ettei häntä loukata sosiaalisessa mediassa rodullisesti. Häpeä niille, jotka ovat vastuussa näistä alhaisista hyökkäyksistä. “

Lontoon pormestarista BBC: n kommentaattoreihin, prinssi Williamista seuroihin, joissa nämä pelaajat pelaavat, kaikki muistuttivat, ettei mitään rasistista ajautumista siedetä.

Sinulla on 52,88% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.



klikkaa tästä