August 2, 2021

Football EM: Southgaten rangaistusdraama jatkuu

Pelaajana Southgate oli epäonninen kaveri Saksaa vastaan ​​vuoden 1996 EM-puolivälierissä, jotka pidettiin myös Wembleyssä, ja oli ainoa kahdestatoista ampujasta, joka epäonnistui 5-6 rangaistuspotkukilpailussa. Nyt hänellä ei ollut kovinkaan onnekas vaihtoon Italiaa vastaan.

Veteraanien Jordan Hendersonin ja juuri ennen jatkoajan loppua tulleet Kyle Walkerin korvaavat Marcus Rashford (23) ja Jadon Sancho (21) epäonnistuivat rangaistuspisteestä, samoin kuin Bukayo Saka (19), joka vain tuli 70. minuutilla oli ollut. Ennen sitä kapteeni Harry Kane (27) ja puolustuspäällikkö Harry Maguire (28) olivat molemmat menestyviä.

picturedesk.com/PA/Neil Munns


Southgate tietää, miten voi tuntea menetetyn rangaistuspotkukilpailun jälkeen

Alan Shearer, joka teki maalin Southgatea vastaan ​​vuoden 1996 EM-kisoissa, epäili sitten entisen joukkuetoverinsa strategiaa. “Sinun on oltava henkisesti valmis. He eivät olleet pelanneet palloa muutamassa tunnissa ”, hän kertoi BBC: lle myöhäisistä vaihtoista.

Keane kritisoi Sterlingiä ja Grealishia

TV-asiantuntija Roy Keane puolestaan ​​kritisoi kokeneita joukkueen pelaajia Raheem Sterlingiä ja Jack Grealishia. “Jos olet Raheem Sterling tai Jack Grealish, et voi istua siellä ja antaa pienen 19-vuotiaan lapsen kävelemään, et voi”, sanoi entinen Manchester United -tähti. Hän viittasi Sakaan, jota hänen mielestään olisi pitänyt suojata suurelta vastuulta rangaistuspotkukilpailussa. ”Molemmilla on paljon enemmän kokemusta, Sterling on voittanut tittelit. Näet tämän pienen lapsen ja sanot: ‘Kuule, kilpailen sinusta’ ‘, sanoi Keane, joka tunnetaan säälimättömästä analyysistään.

Grealish vastasi Keanen kritiikkiä. “Sanoin, että halusin ampua”, twiitti 25-vuotiaan maanantaina. ”Valmentaja teki niin paljon oikeita päätöksiä tässä turnauksessa ja teki niin tänään. Mutta en halua ihmisten sanovan, etten halunnut ottaa rangaistusta, kun sanoin, että haluan ottaa rangaistuksen. “

“Päätökseni kouluttajana”

Southgate oli puolustanut ohjuksiaan aiemmin. “Se on minun syytäni. Rangaistuspotkut olivat minun päätökseni, pelaajat eivät tee sitä ”, korosti entinen puolustaja. “Se on sydäntäsärkevää pelaajille, mutta se ei ole heidän syynsä”, Southgate sanoi. “Se on täysin minun tehtäväni, tämä on valintani päätös.” Harjoittelunsa perusteella hän päätti, kuka hän haluaisi kilpailla rangaistuspotkukilpailussa. Olit aiemmin voittanut joukkueena, Southgate muistutti, ja nyt menetät joukkueena. “Kukaan ei ole yksin.”

Guardian tunsi valmentajan kanssa: ”Gareth Southgaten piti olla rangaistuksia. Englannin joukkueen pomon henkilökohtaisen tarinan muovasi hänen ratkaiseva epäonnistuminen Saksaa vastaan ​​vuonna 1996 tällä stadionilla tämän kilpailun välierissä. No, kun Englannin ensimmäinen suuri miesten finaali on ollut 120 hermoja rasittavaa minuuttia sen jälkeen, kun hän voitti maailmancupin vuonna 1966, se kesti viimeisen hermotestin ”, kirjoitti sanomalehti.

Onnistunut vain kahdesti

Southgate ei ole kuitenkaan yksin kurjuutensa: Suurista turnauksista yhdeksästä rangaistuspäätöksestä englantilaiset ovat menettäneet nyt seitsemän, EM-kisoissa on nyt neljä peräkkäin.

Viime aikoina Englanti oli voittanut maailmancupin kahdeksannentoista kierroksen Kolumbiaa vastaan ​​vuonna 2018 käydyssä kaksintaistelussa ja voitti näin ensimmäistä kertaa rangaistuspotkukilpailun neljännellä yrityksellä. Seuraava takaisku tapahtui sunnuntaina.

Southgate jättää tulevaisuuden avoimeksi

Kuinka se menee hänen ja maajoukkueen kanssa nyt, Southgate jätti toistaiseksi avoimeksi. Ei ollut ”oikea aika” puhua siitä, hän sanoi maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Hänen sopimuksensa jatkuu Qatarin vuoden 2022 maailmancupin jälkeen.

“Tarvitsen jonkin aikaa. Tarvitsen tauon. Se on hieno kokemus, mutta maasi johtaminen tässä turnauksessa vie voimaa. ”On paljon ajateltavaa. “En halua seistä mitään pidempään kuin minun pitäisi”, Southgate sanoi. “Tapa, jolla istun täällä tänään, haluan johtaa joukkueen Qatariin. Tämä joukkue ei ole vielä huipullaan. “viittaus