August 2, 2021

“Ihmiskontakti, kuten tiedämme aiemmin, on nyt kansanperinnettä”

Vuodesta 2020 käyttöön otetut terveysprotokollat ​​Covid-19-pandemiaan liittyvien riskien rajoittamiseksi ennakoivatko ne, miltä pyöräilyn kattavuus näyttää jatkossa? Muiden urheilulajien osalta kurinalaisuuteen on vaikuttanut vähemmän juoksijoiden ympärille pystytettyjen kuuluisien “kuplien” ja heidän valvonnansa ansiosta: Suurin osa suurimmista kilpailuista on säilytetty, vaikka niitä onkin lykätty, ja vuonna 2021 kalenteria ei ole. leikattiin vain kourallinen päivämääriä.

Lue myös kehys: “Juhlat ovat palanneet”, mutta Covid-19 piilee edelleen

Tämä halu – sitten täysin perusteltu – rajoittaa juoksijoiden, yleisön ja toimittajien välistä vuorovaikutusta, estää SARS-CoV-2: n levitys, on myös vähentänyt heitä sydänsuruksi. Ja kun yleisö on palannut Tour de France -kilpailulle ja rajoitukset on poistettu maassa, herää kysymys, eikö kriisin huipulla oleva lukko vaaranna häntä, kestämään.

Koska pyöräily on aina ollut puhelias urheilua. Seuraajat elivät loistossaan julistuksia, luottamuksia hierontapöydällä, joskus liian pelattuja juonitteluja, juoruja, joukkueilta ja juoksijoilta kerättyjä vastustamattomia juoruja vaarassa olla liian lähellä, mikä vahingoittaa tasapainoista rakennetta. tarinan, mutta lujitti suhteita.

Tyydytään tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä

Kahden pienen, 1980-luvulta peräisin olevan hotellin oven välissä kuiskatun lauseen päivät ovat ohi. Meidän on nyt tyydyttävä tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä, jossa jotkut pelotonin jäsenet kertovat joskus uupumuksestaan, vauhdistaan ​​ja hulluista esityksistään ja toisinaan masennuksestaan. Loppujen lopuksi se on taitavasti orkestroitu baletti tapahtuman järjestäjien melkein sotilaallisen katseen alla, jossa on paljon “sekavyöhykkeitä” ja ajastettuja videoneuvottelujen lehdistötilaisuuksia.

Lue myös muotokuva: Patrick Lefevere, maailmanpyöräilyn viimeinen “kummisetä”

“Meille juoksijoille on helpompaa, kupla. Haluaisin, että se pysyy sellaisena kuin se on … Tämä on yksi Covidin eduista “, Wout van Aert (Jumbo-Visma) liukastui naurupilkkiin joukkueensa kurssin sivussa Tignesissa (Savoie) kesäkuun puolivälissä. Belgian mestarille tämä “Hallittu ilmapiiri” vähentää kilpailua edeltävää stressiä ja antaa sinun keskittyä täysin päivän määräaikaan. Tietenkin hän ymmärtää tämän siteiden menettämisen tunteen. Mutta hän muistutti: “Linja-autosta varastetut haastattelut, kun lähtö on esimerkiksi klo 11 ja sinun on oltava siellä klo 10.15, jotta sinulla olisi aikaa lehdistölle, kannattajille, allekirjoituksille … Se on kovaa. “

Sinulla on 63,56% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tärkeä linkki