August 3, 2021

Italia unohtaa puolitoista vuotta pelon, surun ja rajoitukset

Olemme valitettavasti tottuneet puolitoista vuotta pitkiin hiljaisiin iltoihin, sulkeutumiseen ulkonaliikkumiskieltoihin, kuten lyijypitoinen hiljaisuus, joka yhtäkkiä putosi Roomaan sunnuntaina 11. heinäkuuta pian sen jälkeen, kun europallofinaalin finaali oli lähetetty vallankaappauksen jälkeen. Wembleyn stadionilla Azzuri otti isku päähän kahdestae Minuutin kuluttua Luke Shaw: n lakosta, joka antoi edun englantilaiselle valinnalle, koko Italian pääkaupunki upposi syvään letargiaan, jota muutamat vapinat tuskin häiritsivät, Nazionalen harvinaisten tapahtumien armoilla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Italia on pyhä kaikesta työstään englantia odottelevan vastaan

Ilmapiiri muuttui dramaattisesti aikaisemmin pelin aikana, kun veteraani Leonardo Bonucci (34) tasoitti tilanteen kulmapotkun jälkeen, jota seurasi erityisen sekava toiminta. Wembley-messuilla Italian presidentti Sergio Mattarella, joka ei koskaan menetä yleensä hevosen vartija Brittiläinen, ei voi tuolloin hillitä spontaania, täysin lapsellista iloliikettä. Lehdistö ja sosiaaliset verkostot eivät epäilemättä välittäneet tätä kohtausta välittömästi, eikä huvissa ollut hellyyttä.

Taistelu on siis muuttunut, ja pääkaupungin aukioilla ilmapiiri on muuttunut, eroaminen antaa tien ahdistuneelle toivolle, kun taas jännitteestä on tullut hieman tuntuvampi joka hetki, joka hetki. rangaistuspotkukilpailun lähestyminen. Tässä suhteessa Italialla on muutamia onnellisia muistoja (mukaan lukien tietty Ranskan MM-finaali vuonna 2006), mutta myös lukuisia pettymyksiä.

Terveyssuositukset unohdettiin nopeasti

Joten toisen italialaisen ampujan, Belottin, epäonnistuminen on kuin kylmä suihku. Sarja englantilaisia ​​boogglogeja ja kaksi peräkkäistä pysähdystä valtavan Gianluigi Donnarumman, joka on valittu kilpailun parhaaksi pelaajaksi, kääntävät tilanteen jälleen ja vapauttavat koko kansan.

Rangaistuspotkukilpailun päättyessä pääkaupungin ja kaikkien suurten Italian kaupunkien kaduille nousi väkijoukkoja sekoitettuina torvien ja sähinkäisten konsertteihin, jotka kestävät hyvän osan yötä. Roomassa Tiberin rannat tunkeutuvat muutamassa minuutissa loputtomalla kulkureittien ja autojen kulkueella, joka on täynnä reunoja ja koristeltu Italian lipuilla.

Lue myös: Roberto Mancinin kanssa Italia löytää valon

Lähistöllä on koko historiallinen keskusta, josta tulee jättimäinen “fanialue”, jossa viranomaisten terveyssuositukset unohdetaan nopeasti. Kokoontumme Campo dei Fiorille, joka ei ollut nähnyt sellaisia ​​väkijoukkoja puolitoista vuotta, rynnäkköimme Piazza Navonan suihkulähteisiin … Poliisi yrittää estää tiettyjä pääsyjä myrskyn eniten ottamiin paikkoihin, mutta mikä on järkeä estää väkijoukkoja, kun väkijoukko on kaikkialla?

Sinulla on 31,77% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vieraile heidän verkkosivuillaan