August 3, 2021

Matteo Berrettini ja Englannin maajoukkue: kaksi reaktiota tappioon ja taito tietää kuinka hävitä (ja ei nauraa tai ainakaan huomauttaa sitä)

Paraati ensinnäkin sitä pitkin valkoinen laatikko ja turkoosi, jonka joku työnsi keskelle niityä. He etenevät yksi toisensa jälkeen. Matalilla silmillä ja suorilla kasvoilla. He kättelevät, rautaa huulet olosuhteiden hymyillä. Sitten he venyttävät kaulaansa höyryn omistajan, UEFA: n presidentin, hyväksi Alexander Ceferin. Hopeamitalilla ei ole aikaa koskettaa rintalastansa, jonka he ovat jo ottaneet. Street. Kaulasta, mielestä, muisti. Alas, joidenkin pohjassa laatikko, joidenkin albumien lopussa muistaa jota kukaan ei halua enää avata. Se on liike että melkein kaikki pelaajat Kolme kansallista lionia. Vielä. Se on silti. Se on silti. Nopeammin ja nopeammin, aina mukana suurin ärsyttävyys. Mutta se on myös ele, joka kertoo paljon siitä, mitenEnglanti suhtautui myönteisesti tappioon Italiaa vastaan ​​viime vuoden loppukilpailussa Euro 2020. Ja ei hyvällä tavalla.

Koska se on seurausta virheestä luokitus, ylimääräisestä luottamus, lauluista vietettyjen päivien kokonaisuusSe tulee kotiin”, Kuppi on matkalla kotiin. Siihen asti kun’kollektiivinen itsevarmuus, jaettuun varmuuteen siitä, että tuo voitto johtui jotenkin, a väistämätön kohtalo enemmän muille kuin itselleen. Italian voitto toi sen sijaan anarkian Iso-Britannia joka kaipasi Sukupuoli Pistoolit. Se on murentanut varmuutta, hajonnut jo valmiiksi pakatun kertomuksen. Ja tämä hylkäsi hänet jalkapallon pelaajat brittiläinen. Siinä mitalin nousussa on paljon aikakautta, jossa ei ole tilaa sekuntia, jossa voiton on aina oltava kuohuviiniä, missä menestykset ovat päteviä vain, jos ne on kerätty. Se on ele, joka merkitsee kestävyys kentän tuomiolle, joka kääntyy karkeaksi hermostuneisuus. Ja tässä on juuri asia. Eilen Lontoossa italialaiset löysivät itsensä enemmän brittiläinen brittien. Ainakin urheilussa. Muutama tunti aikaisemmin, 20 kilometrin päässä, Matteo Berrettini oli hävinnyt Wimbledonin finaalissa vastaan Novak Djokovic.

Kylmä todellisuus oli vallannut hänet ensimmäisen lämmön jälkeen voitokas sarja. Totuutta toisaalta oli vaikea ymmärtää hylätä. Myös siksi, että hän oli kaikkien nähtävillä: serbialainen oli yksinkertaisesti ollut vahvempi. A konsepti ei ole helppo niellä a poika joka 25-vuotiaana heijastui maansa historiaan. Vasta pelin lopussa Berrettini pysähtyi edessä kamerat hymyllä huulillaan ja jonkun rennolla kasvolla, joka on tietoinen siitä, että hän on tuonut kotiin poikkeuksellisen tuloksen. “Olen tuntemuksia uskomaton, ehkä liian monta käsiteltäväksi. Jopa tässä Novak oli parempi kuin minä – hän sanoi – hän kirjoittaa tämän urheilun historiaa ja ansaitsee kaiken. Oli hienoa olla täällä. Se vain otti sen ylimääräisen askeleen, joka puuttui. Onnittelen ryhmän jäseniä Novak, onnea kaikessa ”. Toinen ässä. Vain tällä kertaa roiskua pois a uskomaton nopeus se ei ole pallo, mutta pojan ei-triviaalit sanat, jotka tietävät, että häntä odottaa edelleen suuri tulevaisuus.

A Wembley tapahtui aivan päinvastoin. Italia on nostanut kupin yhdessä taivaalle tyhjä vaihe, jossa voittajaa ei tunnustettu vahvimmaksi (tai ainakaan eniten ansaitsevat), mutta miten tunnelmanrikkoja, tunkeilija. Eräänä iltana britit ottivat paikan Ranskan kieli jotka vihaavat kuuluisasta kappaleesta Paolo Conte. Se, että mitali irrotetaan, ei tarkoita laillistaa muiden voitto, mutta jotenkin ei myöskään antaa omaa painoa minä kävelen. Se on askel taaksepäin. Koska meillä oli ollut ainakin kaksi upeaa oppituntia viime viikkoina tappio. Ensimmäinen suudella Pep Guardiola hopeamitaliin menetettyään vuoden finaalin Mestarien liiga vastaan Chelsea. Spontaani ele kannattajilleen ja keinotekoinen hänelle heikentäjät, jonka hän oli jakanut, mutta jolla oli ollut ansio avata keskustelu menestyksen suhteellistamisesta. Toinen oli saapunut muutama päivä sitten, toiselta espanjalaiselta. Hävittyään rangaistuksilla semifinaali, joka ehkä ansaitsee voiton Luis Enrique hän ei vain kiittänyt Italiaa. Mutta hän oli julkisesti ilmoittanut, että finaalissa hän kannustaa tiimiään teloittajia. Kaikki tämä menetettiin viime yönä vihreällä nurmikolla Wembley. Itse asiassa käsite, joka tunnetaan pikemminkin kuin näistä, on vahvistanut itsensä leveysasteet se tiivistettiin lauseeseen: “Voitto on ainoa tärkeä asia”. Ele brittiläinen muistutti meitä siitä, että näin ei ole, hopea voi olla yhtä kallis kuin kulta, jos se muutetaan lähtökohdaksi voitto tulevaisuudessa, jos he luovat perustan yhdelle kulttuuri kykenee ylittämään välittömän, yhden lopputuloksen peli. Kerran Sir Winston Churchill hän sanoi: “Italialaiset häviävät jalkapallo-ottelut kuin sodat ja häviävät sodat kuin jalkapallo-ottelut”. Oikein hän ei ollut vielä nähnyt maajoukkua Gareth Eteläportti.

käy verkkosivustolla