July 28, 2021

Tour de France: kilpailu hajoaa Pogacarissa

Ei ole, että hänen takaa-ajajansa eivät yrittäisi käynnistää hyökkäyksiä. Kolumbialainen Rigoberto Uran, tanskalainen Jonas Vingegaard ja Richard Carapaz Ecuadorista – he kaikki painostivat Pogacaria ennen maanantai-lepopäivää Andorran matkalla korkealle vuorelle, ja hän pyöräsi heidät kaikki kevyesti. “Minusta tuntuu hyvältä, se on huonoa onnea muille”, sanoi 22-vuotias sloveeni vaikutuksettomana.

Hänen kilpailijoillaan on edelleen vuorille saapuminen Col du Portetiin keskiviikkona ja Luz Ardideniin torstaina sekä henkilökohtainen ajo-ottelu Bordeaux’n lähellä lauantaina. Realistisesti sen pitäisi kuitenkin olla vain noin toinen. “Suurin pelkoni ennen kiertuetta oli se, kuinka voisin selviytyä kuumuudesta”, sanoi Pogacar Pyreneiden alkusoitton jälkeen, joka oli yli 30 astetta, yli 4500 pystymetriä. ”Se meni hyvin. Nyt en enää pelkää. “

AP / Daniel Cole


Pogacar läpäisi seuraavan testin Pyreneiden alussa ja vastusti kaikkia hyökkäyksiä

Pogacar valmistautui uusiin hyökkäyksiin

Niinpä nykyisen kiertueen hallitsija on suhteellisen rento tulevista haasteista. “Näemme, kuinka pitkälle matkani keltaisella ajoin”, Pogacar sanoi. Hän ei jättänyt epäilystäkään mitä tarkoitti: paitsi sunnuntaina Pariisin Champs-Elysees. Matkalla sinne nuori Vingegaard asettaa varmasti hyökkäyksensä. Mont Ventouxilla tanskalainen oli toistaiseksi ainoa kuljettaja, joka onnistui etäisemään Pogacarin.

24-vuotias pitää kiinni ilmoituksista. “Katsomme vain päivästä toiseen”, sanoi Vingegaard, joka liukastui Jumbo-joukkueen johtajan rooliin vasta sen jälkeen, kun hänen kapteeninsa Primoz Roglic oli poissa. ”Jonas on edelleen erittäin vahva. Hän on hyvä aikakokeessa ja otamme enemmän riskejä vuoristomaissa ”, lupasi joukkuetoverinsa Sepp Kuss Andorrassa voitetun vaiheen jälkeen.

Toistaiseksi Pogacarin ensimmäinen jahtaja on kolumbialainen uraani. EF-joukkueen veteraani löysi yllättäen tiensä takaisin muotoon, joka teki hänestä toisen sijan kiertueella vuonna 2017. Vaikka 34-vuotias osoitti heikkouksia kilpailijoiden räjähtävissä lähestymistavoissa vuorella, hän löysi aina yhteyden . Nyt uraani toivoo joukkojen pääsevän Pariisiin.

Seuraava mahdollisuus ulkopuolisille

Ennen kuin suuntaat kuuluisille Pyreneiden vuorille, odottaa tiistaina 169 mäkistä kilometriä Pas de la Casesta Saint-Gaudensiin. Keskiviikkojen ja torstojen korkeat vuoristovaiheet voivat olla suosikkien asia, mutta 16. osiossa keskitytään syrjäisimpiin. Vaikein neljästä noususta on jo 68 kilometriä ennen maalia. Myös vuoristopaidan ehdokkaat esiintyvät todennäköisesti tässä vaiheessa pakolaisryhmissä.

Italialaista Vincenzo Nibalia ei enää ole siellä. Vuoden 2014 kiertueen voittaja lähti aikaisin valmistautumaan Tokion olympialaisiin. Tämän ilmoitti hänen Trek-Segafredo-tiiminsä maanantaina. “Se oli viimeinen hyvä testi lähtemään kilpailusta”, sanoi 36-vuotias veteraani sunnuntaina Pyreneiden vaiheen jälkeen.

108. Tour de France

15. vaihe

Ceret – Andorra la Vella (191,3 km):
1. Sepp Kuss USA 5:12:06
2. Alejandro Valverde ESP + 0:23
3. Wout Poels NED 1:15
4. Ion Izagirre ESP – “-
5. Ruben Warrior FOR – “-
6. Nairo Quintana COL – “-
7. David Gaudu Alkaen – “-
8. Daniel Martin GBR 1:22
9. Franck Bonnamour Alkaen – “-
10. Aurelien Paret-Maalari Alkaen – “-
21. Jonas Vingegaard THE 4:51
22. Tadej Pogacar SLO – “-
23. Richard Carapaz ECU – “-
24. Rigoberto Uran COL – “-
45. Patrick Konrad TAI 14:35
67. Lukas Pöstlberger TAI 22:50
73. Marco Haller TAI 23:07

Yleisarvosana

Tila 15/21 vaiheen jälkeen:
1. Tadej Pogacar SLO 62:07:18
2. Rigoberto Uran COL + 5:18
3. Jonas Vingegaard THE 5:32
4. Richard Carapaz ECU 5:33
5. Ben O’Connor OUT 5:58
6. Wilco Kelderman NED 6:16
7. Aleksei Luzenko KAZ 7:01
8. Enric Mas ESP 7:11
9. Guillaume Martin Alkaen 7:58
10. Peio Bilbao ESP 10:59
28. Patrick Konrad TAI 1:01:01
115. Lukas Pöstlberger TAI 2:42:01
136. Marco Haller TAI 2:59:52

virallinen lähde