August 1, 2021

Andorran lepo, hekatomb ja ranskalainen pettymys

  • Tämän päivän vaihe: ei vaihetta

Espanjalainen Alejandro Valverde ja amerikkalainen Sepp Kuss 15. vaiheen maalissa sunnuntaina 11. heinäkuuta.

Kahden viikoittaisen kaatumisen, uskomattomien skenaarioiden ja pitkien irtautumisten jälkeen viikolla tällä kiertueella jäljellä olevilla ratsastajilla on oikeus toiseen lepopäivään, maanantaina 12. heinäkuuta. Tämä tapahtuu Andorrassa, jonne he saapuivat sunnuntaina loppupäivän lopussa. vaihe, jossa nähtiin amerikkalaisen Sepp Kussin (Jumbo-Visma) soolovoitto ruostumattoman Alejandro Valverden, 41 edessä, edessä.

Lue myös Tour de France 2021: Sepp Kuss allekirjoittaa ensimmäisen vaihevoitonsa Andorrassa

Tätä uutta lepopäivää varten jokainen juoksija on tarpeeksi vapaa päiväänsä varten: pyöräretki vauhdin pitämiseen, hieronta, lepo hotellissa … Mutta jokaisen tulee ajatella levätä ennen kuin he kohtaavat kolmeen seuraavaan päivään suunnitellut Pyreneiden vaiheet, jotka todennäköisesti aiheuttavat edelleen paljon vahinkoa.

Verilöyly pelotonissa. Koskaan vuodesta 2012 lähtien Tour de Francen aikana ei ollut ollut niin paljon eläkkeelle siirtymisiä. Viimeisin: ranskalainen pikajuoksija Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), sunnuntai 15e vaiheessa, ja norjalainen Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies), joka saapui myöhään. Vosges ei toipunut pudotuksestaan ​​perjantaina tiellä Carcassonneen noin 20 ratsastajan kanssa, mukaan lukien joukkuetoverinsa Warren Barguil, joka ei lähtenyt lauantaiaamuna. Näiden kahden vetäytymisen jälkeen Arkéa-Samsic-joukkueessa on jäljellä vain kolme ratsastajaa: Elie Gesbert, Nairo Quintana ja Connor Swift.

Brestissä 26. kesäkuuta alkamisen jälkeen 37 vetäytymistä ja määräaikaa on siten vain 148 elementtiä jäljellä. Meidän on palattava Tour de France 2012 -tapahtumaan löytääkseen niin monta pakkolähtöä: heistä 35 oli lähtenyt Grande Bouclesta 14 vaiheen jälkeen. Ensimmäisten bretonivaiheiden aikana tapahtuneet lukuisat kaatumiset selittävät erityisesti tämän vuoden merkittävän luvun.

“Näin vanhempani viimeisellä nousulla, se helpotti”

Yksinäinen, hyökkäsi, mutta aina ensin, pakottamatta. Keltainen trikoo, Tadej Pogacar, olisi voinut tuntea vaikeuksia lähestyessään sunnuntain viimeistä vaihetta. Hän oli todellakin ilman tiimin jäseniä – kaikki luopuivat – ja oli armoillaan vainojiensa takaa-ajajien joukossa. Uran, Carapaz, Vingegaard, O’Connor … He kaikki kokeilivat onneaan, mutta sloveeni on aina onnistunut vastaamaan näihin hyökkäyksiin.

Ja hänen mukaansa hänen suorituksensa johtuu myös … hänen vanhemmistaan. “Näin vanhempani viimeisellä nousulla, se helpotti, hän ilmoitti saapuessaan. Kun näin heidät, unohdin hetkeksi, että meillä kaikilla oli tuskaa. Koko peloton on väsynyt, minä ensin. ” Vaikka se ei näytä paljoakaan.

Guillaume Martin (Cofidis) 11. heinäkuuta Tour de Francen 15. vaiheen aikana.

Päivän pettymys on ranskalaiselle Guillaume Martinille. Toinen sunnuntaiaamuna yleisarvostelussa ennen tämän 15 alkamistae vaiheessa hän käsittelee kiertueen viimeisen viikon viikollae neliö. Vaiheen alku oli alkanut hyvin Cofidisin kiipeilijälle, kosketuksissa suosikkien kanssa.

Mutta hänet päästettiin irti laskeutumisesta Envaliran ja Beixaliksen välillä. Tiimikaverinsa Ruben Fernandezin avusta huolimatta hän ei koskaan onnistunut palaamaan keltaiseen pelipaidaryhmään ja myönsi siten neljä minuuttia kaikille suosikeille. Mutta se on ehkä huono hyväksi ranskalaiselle. Vaikka hänen tavoitteensa tämän kiertueen alussa oli voittaa vaihe pikemminkin kuin kenraalin pelaaminen, eilinen pettymyksensä antaa hänelle kenties enemmän liikkumavaraa hyökätä Pyreneillä.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

Maailma

Koko raportti