July 28, 2021

Football EM: Euroopan mestaruuden unelmaryhmä

He tekivät vaikutuksen kykyihin, tekniikkaan ja tavoitteisiin ja loistivat suurella jalkapallolavalla. Viiden pelaajan kanssa Italia on suurin osa ORF.atin unelmaryhmästä. Kolme pelaajaa Englannin lopullisista vastustajista pääsi valintaan. Paljon etenemistä turnauksen aikana lisäsi luonnollisesti ehdokkaiden mahdollisuuksia. Unelmaryhmä ei koostu vain finalisteista. 4-3-3-järjestelmässä ovat myös espanjalainen, portugalilainen ja hollantilainen. Korkeimmat pelaajat ovat sekoittuneet tähän.

Tormann: Gianluigi Donnarumma

Donnarumma jatkaa saumattomasti italialaisten maalivahtien, kuten Dino Zoffin ja Gianluigi Buffonin, hienoa perinnettä. 22-vuotias oli erittäin luotettava ja hänestä tuli voiton isä, varsinkin rangaistusmurhaajana. Puolivälierissä Espanjaa vastaan ​​Donnarummalla oli yksi rangaistus, finaalissa Englantia vastaan ​​jopa kaksi rangaistusta. Palkintona hän oli historian ensimmäinen maalivahti, joka äänestettiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Joukkueen pomo Roberto Mancini jalosti Donnarummaa “maailman parhaaksi maalivahdiksi”, jonka hän on esiintyessään EM-kisoissa.

Vaihto: Jordan Pickford (Englanti)

AP / PA / Mike Egerton


Gianluigi Donnarummasta tuli Italian uusi kansallinen sankari rangaistuspotkukilpailussa Espanjaa ja Englantia vastaan

Puolustaja, oikea: Kyle Walker

31-vuotiaana Walker oli englantilaisen joukkueen vanhin pelaaja, mutta juuri tätä rutiinia ManCityn puolustaja pelasi kaikkien puolustustaiteen sääntöjen mukaisesti. Kestävyydellään ja vaikuttavalla nopeuksellaan Walker painosti jatkuvasti vastustajaa eikä antanut heidän avautua. Walker ei halunnut hyökätä, mutta kun hän osallistui hyökkäykseen, se oli kunnossa. Walker osoitti myös monipuolisuutensa, kun hän pelasi virheettömästi kolmen takapuolen välierissä ja finaalissa.

Arvostelu: Giovanni di Lorenzi (Italia)

Keskiselkä: Harry Maguire

Jos Maguire olisi ollut Harold Godwinsonin armeijassa Englannin rannikolla vuonna 1066, Wilhelm ei olisi edes valloittanut hiekkalakkaa ja olisi purjehtinut takaisin Normandiaan saavuttamatta mitään. 28-vuotias oli vahvan englanninkielisen puolustuksen kulmakivi, ja hänestä tuli valtava fyysinen läsnäolo. Maguire teki vaikutuksen myös yleiskatsaukseensa, rauhalliseen palloonsa ja pelin avaamiseen. Eräissä paikoissa ManUnited-kapteeni oli jatkuva uhka voimansa vuoksi pallossa.

Varajäsen: Simon Kjaer (Tanska)

AP / Frank Augstein


Harry Maguire teki vain vähän kompromisseja kaksintaisteluissa vastustajiensa kanssa

Keskikenttä: Leonardo Bonucci

Bonuccin “siamilainen puolustava kaksos” Giorgio Chiellini, jonka kanssa hän on pelannut yli 300 peliä keskuspuolustuksessa, voisi myös olla tässä vaiheessa. Tasapeli loppuottelussa, hyökkääjä Harry Kanein purkaminen ja sitä seuranneet vaalit pelin pelaajaksi kallistivat tasapainon 34-vuotiaan eduksi. Juve-puolustaja kruunasi 109 ottelun joukkueuransa tittelillä. EM: ssä hän esitteli itsensä kuten kansainvälisessä debyyttinsä vuonna 2010: vahva kaksintaisteluissa, täydellinen sijaintipeli ja varma pallossa.

Ersatz: Giorgio Chiellini (Italia)

Puolustaja vasemmalle: Leonardo Spinazzola

Spinazzola ilmentää selkänojan uutta prototyyppiä. 28-vuotias antoi merkittäviä dribblejä. Hänen temponsa vasemmalla puolella oli ominaista joskus henkeäsalpaaville ”Squadra Azzura” -esityksille. Roma-pelaaja oli kenties turnauksen paras pelaaja, ennen kuin hän kärsi repeämästä Achilles-jänteen puolivälierissä Belgiaa vastaan. Espanjaa ja Englantia vastaan ​​Spinazzola tuomittiin katsomaan, mutta lensi Lontooseen ja tarjosi moraalista tukea, joka palkittiin tittelillä.

Vaihto: Luke Shaw (Englanti)

Leonardo Spinazzola (ITA)

AP / Ben Stansall


Leonardo Spinazzola halusi pelata kissaa ja hiirtä oikealla olevien vastustajiensa kanssa

Oikea keskikenttä: Denzel Dumfries

Dumfries pelasi tiensä valokeilaan hollantilaisten EM-sarjassa, joka oli ruuvattu alimmalle riville. 25-vuotias pelasi oikealla viiden miehen ketjussa, mutta vaikutti nopeuteensa, maalivaaraansa ja erinomaisiin keskuspisteihinsä. Hän osallistui suoraan Oranjen viiteen ensimmäiseen maaliin Ukrainaa ja Itävaltaa vastaan ​​- hän teki niistä kaksi itse. Dumfries osoitti luokkansa vain neljässä ottelussa. On epäselvää, jatkaako hän peliä PSV Eindhovenissa. Raporttien mukaan Italia ja Baijeri pitäisi kiinnostaa.

Vaihto: Steven Zuber (Sveitsi)

Keskikentän keskusta: Jorginho

“Professori”, kuten Jorginhoa ​​kutsutaankin, oli avaintekijä tittelin voittamisessa. Alkuperäinen brasilialainen asetti tahdin ja rytmin keskikentällä kuin metronomi. Finaalissa 29-vuotias oli avain kääntämään asioita. Puolivälierissä Espanjaa vastaan ​​hän muutti rauhallisesti ratkaisevan rangaistuksen. Finaalissa hänellä oli onni pystyä pelaamaan, että hänen epäonnistuneella rangaistuksellaan ei ollut seurauksia. Voitettuaan Mestarien liigan ja Euroopan mestaruuden hän on ehdolla vuoden maailman jalkapalloilijaksi.

Vaihto: Paul Pogba (Ranska)

Vasen keskikenttä: Pedri

Vain 18-vuotiaana Pedri suoritti ensimmäisen EM: nsä tasaisella ja erittäin korkealla tasolla. Jos FC Barcelonan nuori tähti pystyy pitämään tämän kiinni, hän on espanjalaisten tulevaisuus ja legendaarinen seuraaja legendoille Andres Iniesta ja Xavi Hernandez. Pedri ei ollut vain erittäin vahva, vaan myös erittäin hyvä pallolla. Hänen tyytymättömyytensä, tekniset taitonsa ja syöttönsä tarkkuus olivat erinomaisia. Italiaa vastaan ​​välierissä hänellä oli 100 prosentin läpäisyaste normaaliajalla.

Vaihto: Marco Verratti (Italia)

Pedri (ESP)

AP / Frank Augstein


Ehkä hieman hoikka fyysisesti, Pedri Gonzalez pelasi jättiläishahmoa EM-kisoissa

Oikea laituri: Federico Chiesa

Omena ei putoa kaukana tavaratilasta, ainakin Chiesan osalta. Vaikka isä Enrico hyökkäsi 17 kertaa Italialle 90-luvun lopulla, poika Federico on jo tehnyt 33 kansainvälistä ottelua. 23-vuotiaan todellinen läpimurto tapahtui EM-kisojen aikana. Chiesa oli ehdoton voimavara uusille Euroopan mestareille. Väsymättömänä taistelijana Juventus-pelaaja säteili aina maalivaaraa. Itävallaa vastaan ​​hän teki lisäajan 1-0, Espanjaa vastaan ​​näkemisen arvoinen pyyhkäisemällä 1-0-johtoon.

Varajäsen: Joakim Maehle (Tanska)

Keskikenttä: Cristiano Ronaldo

Viidellä maalilla ja yhdellä apulla – huomioi vain neljässä ottelussa – Ronaldo varmisti parhaan maalintekijän kruunun suuressa turnauksessa ensimmäistä kertaa ylimääräisen uransa aikana. Muuten parhaat arvosanat romahtivat jälleen. 14 maalilla portugalilainen on ainoa ennätystulos Euroopan mestaruudessa. 109 maalilla hän rikkoi kansainvälisten tavoitteiden maailmanennätyksen. Myöskään muulla pelaajalla ei ole 25 EM-peliä viidessä finaalissa. Ronaldo on edelleen kaikkien asioiden mitta 36-vuotiaana, ei paljon muuta tarvitse sanoa.

Varajäsen: Patrik Schick (Tšekki)

Cristiano Ronaldo (POR)

APA / AFP / Alex Pantling


Cristiano Ronaldon unelma tittelin puolustamisesta rikkoi kahdeksannentoista kierroksen, josta hän pystyi juhlimaan viisi maalia

Vasen siipi: Raheem Sterling

Finaali ei sujunut Sterlingin suunnitelmien mukaan, mutta finaaliin asti 26-vuotias huusi voimakkaimmin ”Three Lions” -joukkueessa. Ryhmäkilpailun voittotavoitteet Kroatiaa ja Tšekkiä vastaan, avausmaali kahdeksantoista turnauksessa Saksaa vastaan ​​ja siitä johtuva rangaistus Tanskaa vastaan. Sekoitetun ManCity-kauden jälkeen Sterling työskenteli väsymättä menestykseen ja aiheutti sekaannusta vastustajien joukossa nopeutensa ja nopeutensa kanssa.

Varajäsen: Lorenzo Insigne (Italia)

Valmentaja: Roberto Mancini

Mancinin suorituskykyä ei voida arvioida riittävän korkealle. Puuttuessaan vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailujen karsinnan 56-vuotias tyttö muodosti uuden Euroopan mestarin epävarmasta joukosta. Mancini antoi Squadra Azzurralle uuden kasvon ja luotti myös Atalantan, FC Torinon ja Sassuolon pelaajiin. Se ei laskenut klubin nimeä, vaan vain suorituskyky ja luonne. Tästä pelaajajoukosta Mancini muodosti joukkueen, joka innosti jalkapallofaneja. Seuraava tavoite: viides maailmanmestari.

Kotrainer: Vladimir Petkovic (Sveitsi)

lisätietoja täältä