July 31, 2021

Pyreneiden ensimmäiset hedelmät, olympialaisista luopuminen ja pilkullinen jersey

  • Tämän päivän vaihe: Pas de la Casa – Saint-Gaudens, 169 km

Pyreneet, 2. vaihe. Ensimmäisen, sunnuntain, Céretin ja Andorra la Vellan välillä, jonka yksin voitti amerikkalainen Sepp Kuss, jäljellä olevat 146 ratsastajaa kohtaavat melko saman profiilin vaiheen tiistaina 13. heinäkuuta. Ennen huipulle saapumista Col du Portetiin (keskiviikko) ja Luz-Ardideniin (torstaina), tämä 16e Andorrassa sijaitsevan Pas de la Casan ja Saint-Gaudensin (Haute-Garonne) välinen vaihe merkitään ennen kaikkea useiden vaikeuksien järjestyksellä: kaksi toisen luokan kulkua – Col de Port ja Col de Portet-d’Aspet – ja yksi ensimmäisistä luokista, jossa on ydin.

Voitto voitiin pelata kuuden kilometrin päässä maalista Aspret-Sarratin rannikolla, joka sijoittui neljänneksi luokassa, ennen kuin aloitat vanhan Saint-Gaudensin kilparadan, jossa maaliviiva sijaitsee – kalteva viimeistely yli 500 metriä 7%: lla. Tämä profiili voi olla ihanteellinen uudelle paetulle retkeilijöille.

Mitä tulee taisteluun yleisluokituksesta, jossa jännitys on vähäistä ennen saapumista tälle kolmannelle viikolle, niin paljon keltainen paita, sloveeni Tadej Pogacar, tuhosi kaiken kilpailun Alpeilla, se voisi pikemminkin alkaa keskiviikkona ja torstaina, kun peloton puuttua kategorioimattomiin passeihin.

  • Juoksija: Nairo Quintana

Nairo Quintana hyökkäyksessä 15. vaiheen aikana sunnuntaina 11. heinäkuuta.

Hänellä on vain kaksi joukkuetoveria jäljellä peloton, ei ole mitään muuta pelattavaa yleensä (31e, yli tunnin matkan päässä Pogacarista), mutta kolumbialainen on kuitenkin animoinut Tour de Francen viime päivinä. Vaikka viisi Arkéa-Samsic-ratsastajaa, mukaan lukien Warren Barguil tai Nacer Bouhanni, ovat jääneet eläkkeelle, Nairo Quintana jatkaa heittäytymistään hyökkäyksiin ja on hyvässä asemassa kilpailussa parhaan kiipeilijän painotriksistä – ainoa jännittävä luokitus.

Kolumbialainen hyökkäsi sunnuntaina Céretin ja Andorra la Vellan välisen vaiheen aikana useita kertoja Envaliran satamassa ja Beixalis-passilla, kun hän oli irrottautuneiden ryhmässä. Saatuaan kiinni, sitten päästäkseen irti, hän onnistui palaamaan takaisin ja hyökkäämään uudelleen. Ilman menestystä, koska hän oli kiinni joka kerta eikä onnistunut pysymään vauhdissa vaiheen voittajan Sepp Kussin kanssa.

Quintana ei kuitenkaan menettänyt kaikkea, sillä 31-vuotias ratsastaja on parhaalla kiipeilijöillä kolmannella sijalla 64 pisteellä hollantilaisen Wouter Poelsin (74 pistettä) ja kanadalaisen Michael Woodsin (66 pistettä) jälkeen. Ja hän odottaa innolla seuraavia vaiheita: “ Arvostan Pyreneiden kulkua ja toivon, että tänään hyvät jalkani [dimanche] on identtinen tämän vuorijonon seuraavien vaiheiden aikana. “ Siksi on hyvät mahdollisuudet nähdä hänet jälleen tämän tiistain hyökkäyksessä.

Uskovatko Tadej Pogacarin tavoittelijat edelleen kykyynsä kaataa slovenialainen yleisluokituksessa tämän kolmannen kilpailuviikon alkaessa? Jos heillä on vielä toivoa, on parempi, että he eivät tarkastele viime vuosien tilastoja. Vaikka Pogacar on yli viisi minuuttia kolumbialaisen Rigoberto Uranin ja tanskalaisen Jonas Vingegaardin edessä, meidän on palattava Tour de France 2000: een etsimään sellaisia ​​aukkoja kilpailun tällä hetkellä luokituksen kärjessä, kuten on huomattu Joukkue maanantaina painoksessaan. Pelipaidan omisti Lance Armstrong, joka edusti Jan Ullrichia 7 minuutilla 26 15. iltana.e askel.

Lukuun ottamatta amerikkalaista, joka on hävinnyt kaikista voitoistaan, suurin ero on vuodelta 2014 Vincenzo Nibalin kanssa, joka oli 4 minuuttia 37 edessään lähinnä tavoittelijaansa. Ja urheilu päivittäin muistuttaa sitä “Keltainen trikoo ei ole koskaan vaihtanut hartioita viime viikolla, kun johtajalla oli enemmän kuin kaksi minuuttia etukäteen kuusi päivää ennen Champs-Elyséesille saapumista”. Uranin, Vingegaardin tai ecuadorilaisen Richard Carapazin esitys olisi siis valtava, jos joku heistä saapuisi Pariisiin keltaisella tunikalla ensi sunnuntaina.

“Minulla on hyvät tunteet, mutta olympialaisten kaltaiseen kilpailuun koko joukkueen on oltava kärjessä”

Vaikka viimeisen kahden viikon aikana on tapahtunut useita vetäytymisiä lähinnä useiden onnettomuuksien takia, Grande Boucle kärsii tänä vuonna myös läheisyydestään Tokion peleihin. Olympiatapahtuma voi olla tavoite monille ratsastajille, joilla ei ole muuta toivottavaa tällä kiertueella ja jotka päättävät siksi luopua.

Viimeisin on kukaan muu kuin entinen keltaisen pelipaidan voittaja vuonna 2014, italialainen Vincenzo Nibali. “Messina Shark” ilmoitti siitä maanantaina lepopäivän aikana:

”Juoksin eri kiertueen kuin aikaisempi kokemukseni, mutta samanlainen kuin vuosi 2016 ennen Riota. Se oli täydellinen tapa saavuttaa paras muoto Tokioon. “

Ennen häntä belgialainen Mathieu Van der Poel oli tehnyt saman päätöksen 3. heinäkuuta menetettyään keltaisen pelipaidan. Hän ei ollut ottanut 9: n alkuae askel “Keskity olympialaisiin”, hän oli ilmoittanut siitä.

Ennen kuin he joutuivat kohtaamaan kolme Pyreneiden vaihetta ja kahden kiireisen viikon jälkeen, monien avainvammojen jälkeen, jäljellä olevat 146 ratsastajaa yrittivät lähinnä palauttaa ja korjata ruumiinsa maanantaina Andorrassa toisen lepopäivän aikana. Ohjelmassa joukkueiden twiittien mukaan: hieronta, pyöräretki tai jopa lepo hotellissa.siirry tähän sivustoon