August 3, 2021

Ranskan XV: lle, toinen ottelu lunastettavaksi Australiaa vastaan

Tappiot seuraavat toisiaan ja ovat samanlaisia ​​ranskalaisille rugby-pelaajille, jotka kohtaavat australialaiset AAMI Parkissa Melbournessa tiistaina 13. heinäkuuta kello 20.00 (12.00 Pariisissa). 7. heinäkuuta Suncorp-stadionilla Brisbanessa vastikään muotoiltu ranskalainen XV kärsi jälleen julmasta pettymyksestä.

Blues johti 21-20 Wallabiesia vastaan ​​sääntelyajan lopussa ja näytti pitävän ensimmäistä voittoa Australiassa yli kolmenkymmenen yhden vuoden aikana sormenpäillä (viimeinen menestys 30. kesäkuuta 1990 tehdyssä testikisassa). Mutta viimeinen huonosti neuvoteltu kosketus sireenin jälkeen, menetetty pallo ja viimeinen australialaisten muokkaama rangaistus saivat aikaan joukkueen tappion, joka oli kuitenkin osoittanut lupaavia kasvoja nuoruudestaan ​​huolimatta.

Tästä mania häviää otteluista kuolevilla minuuteilla tulee melkein tavalliseksi tilanteeksi Galthién aikakaudella. Saapuessaan tammikuussa 2020, Bluesin valmentaja itse tunnisti keskiviikon tappion jälkeen: “Koska otimme Ranskan joukkueen, lukuun ottamatta Skotlannin ottelua [lors du Tournoi des six nations 2020], melkein kaikki tappiot olivat viimeisimmässä toiminnassa. Se on osa peliä. ” Mutta tämä herättää kuitenkin kysymyksiä Ranskan joukkueen kyvystä pitää pisteet otteluissa, joissa loogisesti sen olisi pitänyt olla viimeinen sana.

Lue myös Six Nations Tournament 2021: Ranskan XV: n keskeneräinen tulos

“Tämä ottelu on ranskalainen joukkue, joka häviää kaiken yksin, pahoittelee Vincent Clerciä, Ranskan XV: n entistä laitaa. Viimeisessä toiminnassa olisimme voineet lyödä missä tahansa, kosketuksessa, tavoitteessamme … Minulle väsymyksen lisäksi ennen kaikkea kiire ja stressi olivat tärkeitä. ” Vastustaminen Wallabiesille heidän pesäänsä ja tällaisen nälänhädän jälkeen ei ole koskaan helppoa.

Automaation puute

Ja tämä, jopa kokeneille pelaajille: “Se on korkea taso, tärkeissä peleissä on välttämättä paineita, todistaa entisen kansainvälisen 67 valinnasta. Kun olet pisteiden edellä, olet paineen alla, koska tiedät, ettet saa tehdä virheitä. ” Vielä enemmän, kun ne maksavat niin paljon kuin kadonnut ilmapallo keskiviikon seisokin jälkeen.

“Ehkä häneltä puuttuu vähän kollektiivista kokemusta tuolloin”, myönsi Fabien Galthié heti tappion jälkeen. Kiistattomien haltijoiden, kuten Antoine Dupontin tai Romain Ntamackin (joka pysyi Ranskassa Toulouse ja La Rochelle, Top 14 -finaaliin 25. kesäkuuta) poissa ollessa, useat pelaajat ottivat ensimmäiset askeleensa bluesin kanssa, kuten takaosan Melvyn Jaminet tai huora Gaëtan Barlot.

Enemmän tai vähemmän rajattuina pelaajat myös häiriintyivät valmistautuessaan. Covid-19: n ja Australian maaperässä noudatettavan pakollisen 14 päivän karanteenin takia bluesilla oli vähän aikaa kouluttaa yhdessä. Tämä johtaa väistämättä automaation puutteeseen kentällä.

Kiistattomien haltijoiden, kuten Antoine Dupontin tai Romain Ntamackin, puuttuessa useat pelaajat ottivat ensimmäiset askeleensa bluesin kanssa, kuten takaosan Melvyn Jaminet tai huora Gaëtan Barlot

”Pelaajat koskettivat epämiellyttäviä tunteita, myönsi Fabien Galthié. Psykologinen näkökohta on tärkeä [pour la suite de la tournée]. » Siksi hän haluaa nopeasti “Vaihda seuraavaan kokoukseen” ja pitää kaikesta huolimatta tämän ensimmäisen testikilpailun positiivinen. Ensinnäkin valmentaja haluaa uskoa, että tämä tappio oli sellainen, joka vääristi pelaajan ja joukkueen. “Meillä on oltava tällainen kokemus, joka opettaa meille paljon”, hän korosti.

Blues näytti myös rohkaisevaa pelitasoa. Palattuaan palattuaan kuumeisiin australialaisiin Galthién miehet vakiinnuttivat nopeasti dominointinsa Gabin Villièren kahden yrityksen ansiosta, johtavat 15-7 puoliajalla. Toisella puoliskolla hallitsemattomammin he antoivat Wallabien palata. Mutta Vincent Clercille, nuoruudesta huolimatta, pelaajat ”Hallitsit koko pelin ajan. On normaalia, että oli joitain virheitä, mutta intensiteetti ja mielentila olivat niin hyviä, että heidän on säästettävä se toiselle tapaamiselleen. “

Muutokset edessä

Entinen ranskalainen kansainvälinen pelaaja haluaa olla varma joukkueen kyvystä reagoida ja kääntää suuntaus. “Ensimmäisessä pelissä näkemämme eivät olleet vaikeimmat korjattavat virheet … Harjoittelussa he voivat harjoitella oikeiden päätösten tekemistä väsymyksen ja vaikeuksien edessä. Tieto kuinka pitää selkeys monimutkaisina aikoina. “

Melbournessa AAMI Parkissa 13. heinäkuuta pidettyyn otteluun Fabien Galthié päätti uudistaa ensimmäisen ottelun haltijat, 9. – 15. Pylväs (mukaan lukien scrap-puoli Baptiste Couilloud ja takana Melvyn Jaminet). Hyökkääjien pakkaus on uudistettu: Wilfrid Hounkpatin (oikea pilari), mutta myös kaksi alle 20-vuotiasta maailmanmestaria vuonna 2018 Pierre-Henri Azagoh (toinen rivi) ja Ibrahim Diallo (kolmas rivi) tietävät ensimmäisen valintansa Ranskan XV: n pelipaita.

Kasvattajalle nämä valinnat sanelevat a ”Kaksinkertainen tavoite: ottelu tämän Australian joukkueen kanssa ja kykyjen löytäminen. Päätimme olla vaihtamatta keskeisiä pelaajia kyllä ​​tai ei. Näillä pelaajilla on oltava luottamus ”, hän totesi. Vielä on nähtävissä, onko blues onnistunut sulattamaan tappion. Ensimmäisen ottelun jälkeen kapteeni Anthony Jelonch oli luvannut: « Olemme erittäin pettyneitä, mutta nostamme päätämme ja tiistai, olemme valmiita. “

Katso täältä