July 31, 2021

Formula 1: Sprint-karsinta juhlii ensi-iltansa

Silverstonen lisäksi Monzasta ja joko Brasiliasta tai USA: sta keskustellaan uusissa kilpailuissa vuonna 2021. Uuden muodon vallitseminen riippuu myös kuljettajien palautteesta. Innovaation, jonka FIA, Formula 1 ja kaikki kymmenen joukkuetta päättivät yksimielisesti 26. huhtikuuta, on tarkoitus tuoda lisäjännitystä ”pääluokkaan”.

Toto Wolff näkee haasteen kaikille joukkueille: “Kuka pääsee nopeimmin, sillä on etu koko viikonlopun ajan”, selitti Mercedes-tiimin pomo. “Mukautamme lähestymistapamme ja aikataulumme varmistaaksemme, että olemme mahdollisimman valmistautuneita uuden haasteen kaikkiin osa-alueisiin.”

GEPA / Christian Walgram


Mercedes-pomolle Toto Wolffille ja hänen tiimilleen sprinttipätevyys on matka tuntemattomaan

Sprintin karsinnan tila

  • Kilpailuetäisyys on 100 km, Silverstounessa se on 17 kierrosta, kilpailuajan tulisi olla noin 25-30 minuuttia.
  • Pakollista renkaanvaihtoa ei ole ja renkaiden vapaa valinta, lauantaina järjestettävän sprintin karsinnasta päättää perjantai “normaali” karsinta.
  • Pisteitä myönnetään vain kolmen parhaan joukkoon: kolme voittajalle, kaksi toiselle, yksi kolmannelle. Nämä lasketaan kuljettajan ja rakentajan luokitukseen. Ei palkintojenjakotilaisuutta. Tulos tuo myös sunnuntai-kilpailun lähtöruudukon.

Sprintiviikonloppu

Perjantaina on 60 minuutin vapaa harjoitus. Sitten karsinta tapahtuu kuten aina Q1, Q2, Q3. Karsinnat määrittävät sprintikilpailun kokoonpanon. Toinen vapaa harjoitusistunto (60 minuuttia) pidetään lauantaina. Seuraava sprintikisa määrittelee sunnuntain Grand Prixin lähtöruudukon (klo 16, suorana lähetyksenä ORF1).

Vielä on auki, käytetäänkö sprinttipätevyyttä pitkällä aikavälillä. Se on testivaihe, jossa on kolme suunniteltua sprinttipätevyyttä. Jos muoto on vallitseva, siitä tulisi tulla olennainen osa, mutta ei varmasti joka viikonloppu.

Paine joukkueisiin kasvoi merkittävästi

Tämä muutos merkitsee suurta muutosta joukkueille: Auton asettamiseen kurssille on vähemmän harjoitteluaikaa. Lisäksi autot tulevat Parc fermeen ensimmäisen perjantaiharjoituksen jälkeen, minkä jälkeen tuskin mitään muutoksia on mahdollista. Siksi ensimmäisessä harjoituksessa on jo paljon paineita Mercedes-viestin mukaan.

”Sekä matalan että korkean bensiinin kokoonpanon löytämiseksi on paljon paineita. Samanaikaisesti on otettava huomioon myös voimayksikön jäähdytys ja jarrut. Jos valitset nämä parametrit väärin, saatat kohdata tuskallisen viikonlopun tästä eteenpäin, koska ajoneuvon tekniset tiedot on asetettu normaalille karsinnalle ja sen jälkeen “, se sanoi.

Joka tapauksessa Valtteri Bottas on onnellinen. “On mukavaa kokeilla jotain erilaista ja nähdä, tuo se uutta vauhtia viikonloppuun”, sanoi 31-vuotias suomalainen. “Faneilla on enemmän nähtävää ja voimme tehdä enemmän kilpailuja”, lisäsi Bottas. “Heti kun olemme kokeilleet sitä Silverstounessa ja toivottavasti kahdessa muussa Grand Prix -palkinnossa, voimme varmasti tehdä hyvän johtopäätöksen siitä, onko tämä hyvä polku joillakin kilpailuilla tulevaisuudessa vai ei.”

lähde