August 4, 2021

Rantalentopallo: Wiener Heumarkt sopeutuu EM-joukkueeseen

“Päätuomio” sijaitsee Konzerthausin ja Hotel Intercontinentalin välissä, toisin sanoen paikassa, joka on pitkään ollut kaupunkisuunnittelun painopiste. Yöpelejä valonheittimillä on myös tarkoitus järjestää siellä. Mutta tänäkin vuonna se ei toimi täysin ilman Tonavan saarta. Pelataan neljällä sivukentällä. Mitalipäätös tehdään kuitenkin Heumarktilla, joka on jo osoittautunut suurten urheilutapahtumien asioissa.

Vuosikymmenien ajan freestyle-painia voi ihailla siellä kesällä jopa 15 000 fanin edessä. Saalis kilpailuja käytiin 1990-luvun loppuun asti. Nyt noin 2200 katsojaa voi osallistua. Ainakin tämä on nykytila. APA: n tiedottaja kertoi APA: lle, jos sääntöjen pitäisi tiukentaa näitä sääntöjä. Kuinka monta katsojaa päästetään Tonavan saaren peleihin, on edelleen auki. Joka tapauksessa kävijöiden on noudatettava “3-G” -sääntöjä.

SÄÄDÖKSET


Konzerthausin (r.) Ja Hotel Intercontinentalin (l.) Välillä käydään taistelua EM-jalometallin puolesta elokuussa.

112 ottelua lupaa suurta jännitystä

Tiedottajan mukaan se, että Tonavan saari ei isännöi päätapahtumaa tällä kertaa, johtuu siitä, että suunnittelu aloitettiin aikana, jolloin ei ollut ollenkaan ennakoitavissa, kuinka paljon yleisöä sallittiin. Jättiläisen areenan suunnittelulla ei ollut järkeä. Mutta se ei tarkoita, että Heumarktin tuomioistuin on pieni. Stadionilla korostettiin vain vähän vähemmän istumapaikkoja kuin areenalla, jolla Klagenfurt pelasi.

Yhteensä 64 joukkuetta taistelee tittelistä Wienin naisten ja miesten kilpailuissa. Ohjelmassa on 112 ottelua. Peliä pelataan ”modifioidussa biljardipelimuodossa”, ts. Ryhmävaiheessa välikierros mukaan lukien. Tätä seuraa pudotusvaihe. Vuoden 2021 EM-kisoissa esiintyy myös 24 Eurooppaa edustavaa joukkuetta Tokion olympialaisissa. 18 valtiota osallistuu tapahtumaan Itävallan pääkaupungissa.

Arvonta rantalentopallon mestaruuteen

11. elokuuta alkaen Euroopan parhaat rantalentopallon pelaajat selvitetään Heumarktissa Wienissä. Torstaina joukkueet EM-kisoihin arvottiin Wienin kaupungintaloon. On myös yhdeksän itävaltalaista joukkuetta, jotka haluavat kilpailla mitalista.

Neljä kotijoukkueita naisille ja miehille

Miesten kenttää johtavat norjalaiset Anders Mol ja Christian Sorum. Huipputähdet ovat voittaneet Euroopan mestaruuden jo kolme kertaa peräkkäin. Isäntämaata Itävaltaa edustaa neljä joukkuetta. Myös veteraanit Clemens Doppler ja Alexander Horst, jotka tulivat Wienin varapuheenjohtajaksi vuonna 2017, ovat vahvoja aloittajia Heumarktissa. Neljä kotijoukkueita – mukaan lukien Lena Plesiutschnig ja Katharina Schützenhöfer sekä kansalliset mestarit Teresa ja Nadine Strauss – on myös nimetty naisille.

SÄÄDÖKSET


Lähes 2200 katsojaa voi osallistua mestaruuskilpailuihin Wienin Heumarktissa

Ermacora / Pristauz, Schützenhöfer / Plesiutschnig -sarja

Arvonta toi hollantilaiset vastustajat joihinkin yhdeksästä itävaltalaisesta joukkueesta. Alexander Huber / Christoph Dressler joutuvat kohtaamaan kaksi Oranjen edustajaa, nimittäin Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen ja Stefan Boermans / Yorick de Groot. Naisten luokassa Nadine ja Teresa Strauss vastaan ​​Katja Stam / Raisa Schoon ja Franziska Friedl / Eva Pfeffer vastaan ​​Sanne Keizer / Madelein Meppelink.

Itävallan ykkösduoina miehille asetettiin Martin Ermacora / Moritz Pristauz. Pelaat venäläisiä Konstantin Semenowia / Ilja Leschukowia vastaan. Naisten vastapuolen Katharina Schützenhöfer / Lena Plesiutschnigin on pelattava espanjalaisia ​​Liliana / Elsaa vastaan. Clemens Dopplerilla / Alexander Horstilla on vastustajina kakkossijaiset tšekit Ondrej Perusic / David Schweiner ja latvialaiset Martins Plavins / Egars Tocs.

Urheiluministeri ja varakansleri Werner Kogler (Vihreät) ja järjestäjä Hannes Jagerhofer osallistuivat arvontaan. Valmistelut olivat vaikeita pandemian takia, Jagerhofer kertoi. “Sitä ei voitu verrata aikaisempiin tapahtumiin.” Kun aloitit suunnittelun, et tiennyt, mikä olisi mahdollista. Kilpailun takana oli kuitenkin Wienin kaupunki ja hallitus. Hän toivoo, että siitä tulee erityinen tapahtuma – myös faneille: ”Ihmiset ovat nälkäisiä.”

Toimialuenimesi