August 2, 2021

Saksassa tulva tuhoaa kaksi aluetta: vähintään 58 kuollutta ja kymmeniä kadonneita. Merkel: “Katastrofi”. Ministeri: “Syyttää ilmastonmuutoksesta”

Ainakin 58 kuollutta, ja kymmeniä kadonneita ihmisiä. Maan länsipuolella tuhoutuneen tulvan uhrien määrä jatkaa kasvuaan Saksa, talojen tuhoaminen e vetämällä autoja veteen. Voimakkaat sateet ja tulvat koskettivat erityisesti kahta laskeutuvaa lasta Norderno-Vestfalia ja Rheinland-Pfalz. Ja vain jälkimmäisellä alueella sisäministerin mukaan, Roger Lewentz (Spd), lasketaan 50 ja 70 ihmistä kadonnut. Vähintään 200 tuhatta jäi ilman sähköä.

Akatastrofi“, Kuten liittokansleri määritti sen kahdesti Angela Merkel, tänään Washingtonissa, Nordrhein-Westfalenin osavaltion presidentin ja CDU: n kanslian ehdokkaan mukaan Armin Laschet, ja ympäristöministeri, Svenja Schulze, ai ilmastonmuutokset. Raskaiden sateiden kertyminen, kertoo Laschet saksalaiselle tiedotusvälineille, ehdottaa, että “on välttämätöntä nopeuttaa ilmastonsuojelutoimia”. “Ilmastonmuutos on saapunut Saksaan“, Ministeri twiittasi sen sijaan. “Tapahtumat – hän lisäsi – osoittavat voiman, jolla ilmastonmuutoksen seuraukset voivat vaikuttaa meihin kaikkiin ja kuinka tärkeää on valmistautua vielä paremmin tällaisiin äärimmäisiin säätapahtumiin tulevaisuudessa”. Samoin sisäministerin kommentti, joka on myös vakuuttunut siitä, että näiden tuntien tulvat ovat “ilmastonmuutoksen seuraus”, johon meidän on valmistauduttava paremmin.

Kun Angela Merkel on ilmaissut surunvalittelun uhreille ja läheisyyttä perheeseen, hän lausui lausunnossaan, jossa korostettiin, että “voimakkaista sateista ja tulvista puhuminen kuvaa tilannetta riittämättömällä tavalla. Se on todella katastrofi ”. Liittokanslerin mukaan hän oli “järkyttynyt minulle saapuvista uutisista” puhuen “veden alla olevista paikoista”, mutta ei ilmoittanut tarkkaa määrää uhreja. ”Ilmaisen tuskani. Meillä ei ole vielä numeroita, mutta niitä tulee olemaan paljon“, Hän sanoi täsmentäen, että” kaikki mahdollinen tehdään puuttuvien löytämiseksi “. Sen jälkeen liittokansleri kiitti pelastajia heidän väsymättömästä työstään. “Tiedämme, että osittain on myös hyvin vaarallista, mitä he tekevät”. Tulvan uhrien joukossa on myös kaksi palomiehiä, jotka kuolivat avun antamisen yhteydessä.

Katastrofi, johon tasavallan presidentti, Sergio Mattarella, hän halusi lähettää läheisyyden sanomansa saksalaiselle uima-altaalle: “Syvä suru seuraan erittäin vakavia uutisia, jotka tulevat näinä tunteina – etenkin – Nordrhein-Westfalen ja alkaen Rheinland-Pfalz. Koko Italia tarttuu tuskissaan ystävällisiin saksalaisiin tuntemaan surunvalittelunsa tästä katastrofista. Kiintyvät ajatuksemme ja solidaarisuutemme kohdistuvat lukuisten uhrien ja kadonneiden perheisiin. Tässä murheellisessa tilanteessa, herra presidentti ja rakas ystäväni, Italian tasavallan ja henkilökohtaisten surunvalitteluni tavoittavat sinut.

Erityisen kärsivällinen alue on Bad Neuenahr Ahrweiler Rheinland-Pfalzissa, jossa 18 uhria kirjattiin. Kölnin poliisi puhuu 20 kuolemasta Westfalenin kaupungin eteläpuolella, Euskirchenissä. Sadat toisaalta pelastettiin joidenkin veneiden avulla Kordelin alueella, joka on yksi tulvan eniten kärsineistä keskuksista. Tällä alueella kuva, ei olisi kuolemia tai kadonneita. Tällä hetkellä, i rautatieyhteydet on keskeytetty suuressa osassa Nordrhein-Westfalenia, joka on yksi maan väkirikkaimmista alueista. Saksan meteorologinen palvelu on ennustanut, että sateet vähenevät päivän kuluessa.

Saksa ei ole ainoa maa, jota voimakas myrsky iskee. Myös Belgia itäiset rankkasateet aiheuttivat uhrit: 5 ihmistä kuoli. Tulvat vaikuttivat etenkin Liègen maakuntaan Valloniassa, mutta myös joillekin Flanderin alueille. Neljä uhrin ruumiita löydettiin Verviersistä, kaupungista lähellä Saksan rajaa. Meuse-joki tuli ulos pengerryksiltä Namurissa, noin 60 kilometriä Brysselistä etelään, ja Liègessä viranomaiset pyysivät väestöä lähtemään kodeistaan ​​joen lähellä.

Selviytymään määritellystä “Viimeisten 300 vuoden pahin huono sää”, Alankomaiden viranomaiset ovat päättäneet sijoittaa armeijan maan eteläosaan. Myös raja-alueelta AlankomaatItse asiassa kaakkois-Limburgin maakunnassa kymmeniä ihmisiä on pakotettu pakenemaan kodeistaan ​​ja etsimään turvaa hotellit ja urheilukeskukset. Armeijan tehtävänä on auttaa ihmisiä pakenemaan, kun useat tiet ja valtatiet on suljettu tulvien vuoksi. Ainakin kuusi taloa on romahtanut ja vielä 25 on vaarassa.

Solidaarisuus tuli heti EU: n toimielimiltä. “Ajatukseni kohdistuvat Belgiassa, Saksassa, Luxemburgissa ja Alankomaissa tuhoisien tulvien uhrien perheille ja kodin menettäneille. L ‘Euroopan unioni on valmis auttamaan”. Euroopan komission puheenjohtaja kirjoitti Twitterissä Ursula von der Leyen, sottolineando che “Kyseiset maat voivat turvautua EU: n pelastuspalvelumekanismiin”. Ajatuksen jakanut myös Euroopan parlamentti, David Sassoli.siirry tähän sivustoon