July 31, 2021

Venäjän olympialaiset Tšaikovskin kanssa Tokioon | NRS-tuonti | DW

Kumpikaan kansallislaulu, kansallislippu eikä kuva uimapukuissa olevasta karhuista, joita synkronoidut uimarit käyttävät – tämä on tosiasia venäläisille urheilijoille, jotka matkustavat Tokioon olympialaisiin muutaman päivän kuluttua. Kansainvälisen urheilutuomioistuimen (CAS) tuomion mukaan dopingdatan manipuloinnin vuoksi venäläisten urheilijoiden tulisi 16. joulukuuta 2022 saakka kilpailla vain puolueettomassa asemassa kansainvälisissä kilpailuissa.

Hyväksytyt urheilijat alkavat Tokion kesäpeleissä joukkueen nimellä “ROC”, joka on lyhenne Venäjän olympiakomitealle (Venäjän olympiakomitea), ja lipun alla, jossa on soihtu ja kolme liekkiä valkoisissa, sinisissä ja punaisissa väreissä (värittää Venäjän kansallisen lipun) sekä viisi olympiarengasta. “Huolimatta neutraalista asemasta ja pandemian aiheuttamasta ongelmallisesta valmistelusta, olemme hyvin optimistisia ja lentämme Tokioon hyvällä tuulella”, sanoi Venäjän tennistaliiton presidentti Shamil Tarpishchev, joka on myös Kansainvälisen olympiakomitean jäsen ( IOC), DW: lle.

Neutraali asema oli johtanut Venäjällä paljon keskusteluun. Tunteiden rauhoittamiseksi Venäjän urheilujohtaja viittasi toistuvasti olympiakirjan perussääntöön 6.1. Siinä todetaan, että “olympialaiset ovat kilpailuja urheilijoiden välillä yksittäisissä tai joukkuekilpailuissa eikä maiden välillä”. Tokiossa tämä on entistä tärkeämpää urheilijoille.

Kiistanalainen alku ilman valtion symboleja

Neutraali lippu: Tokion ROC-tiimin logo

“Tietysti on psykologisesti erittäin vaikeaa kilpailla suurissa urheilutapahtumissa, kuten olympialaisissa ilman maasi identiteetin symboleja”, korosti haastattelussa entinen Neuvostoliiton jalkapalloilija Sergej Schavlo, joka voitti pronssimitalin Moskovan vuoden 1980 olympialaisissa. DW: n kanssa. “Minulle oli aina erityistä kuulla Neuvostoliiton hymni ennen peliä.”

Sitä vastoin vuoden 1976 olympiakultamitalisti Montrealin korkeapainesukelluksessa, Elena Waizechovskaja, kokee, että tilanne ilman lippua ja kansallislaulua ei ole niin huono: ”Urheilijat valmistautuvat vähintään neljä vuotta ja joskus koko elämänsä voidakseen osallistua niin suuressa urheilufoorumissa Näytetään parhaat puolensa. Heille ei ole väliä, näkevätkö he lipun vai kuulevatko hymnin. He keskittyvät omiin esityksiinsä. ”Lisäksi tiedät jo, mitä maata urheilijat edustavat neutraalissa asemassa, lisää nyt 63-vuotias.

Loppujen lopuksi ROC-tiimin ei tarvitse tehdä ilman musiikillista säestystä saapuessaan. Tokion avajaisissa osa kuuluisasta Peter Tchaikovsky -viulukonsertista nro 1 viululle ja orkesterille korvaa Venäjän kansallislaulun. KOK oli hyväksynyt vastaavan Venäjän pyynnön.

Nollatoleranssi dopingille

Venäjän urheilijoiden saapuessa Tokioon, myös dopingskandaalin leima tulee. Venäjän tiedotusvälineissä siitä ei kuitenkaan ole viime aikoina ollut sanaa, ja dopingdatan manipulointia koskeva tapaus on melkein unohdettu. Sen sijaan esiin nousivat aiheet, kuten Covid-19, koronarokotukset ja testit sekä ennen kaikkea venäläisten urheilijoiden terveydentila.

Stanislav Posdnyakov: Venäjän olympiakomitean (OKR) puheenjohtaja

Ja juuri Venäjän olympiakomitean (OKR) presidentti, nelinkertainen miekkailun olympiavoittaja Stanislav Posdnjakov, puhui yksityiskohtaisesti lehdistötilaisuudessa kesäkuun lopussa. Loppujen lopuksi hän kääntyi dopingiin. DW: n kysyessä, oliko hän huolissaan siitä, että vähemmän huolellinen urheilijan valvonta saattaisi johtaa uudelleen dopingiongelmiin pandemian takia, Venäjän olympialaisten päällikkö vastasi luottavaisesti: “On totta, että se oli melkein mahdotonta pandemian aikana. Huippu-urheilijoiden hallitsemiseksi. Mutta syksystä 2020 lähtien Rusada (Venäjän antidopingtoimisto) on työskennellyt läheisessä yhteydessä WADA: n (Maailman antidopingvirasto) ja muiden kansainvälisten antidopinglaitosten kanssa, ja toivomme, että Tokiossa ei tapahdu dopingitapauksia. Joten haluamme vahvistaa nollatoleranssin kiellettyjen aineiden käytölle. “

Posdnyakov oli jo muotoiltu hyvin tarkasti puheessaan nuorille urheilijoille: Dopingupseeri ei ole vihollinen! Hän osallistuu yhtä paljon olympialaisiin kuin kaikki muutkin.Kaikki eivät kuitenkaan näytä vastaanottaneen näitä kutsuja, koska kaksi soutajaa Nikita Morgachev ja Pavel Sorin piti äskettäin poistaa olympialaisten kokoonpanosta positiivisten dopingtestien takia. Posdnjakovia ärsytti positiiviset dopinginäytteet. Hän on kiitollinen Venäjän antidopingujärjestölle Rusadalle “huolehtimisesta kiellettyjen huumeiden mahdollisen käytön ongelmista ja tarvittavien operatiivisten toimenpiteiden toteuttamisesta”.

Yleisurheilun ongelmatapaus

Tilanne ennen yleisurheilun olympialaisia ​​oli erityisen kireä. Kun ilmoitettiin, että Kansainvälinen yleisurheiluliitto oli päättänyt, että vain kymmenen venäläistä saa kilpailla neutraaleina urheilijoina Tokiossa dopingsuhteen vuoksi, urheilijoiden hermostuneisuus kasvoi. Venäjän yhdistyksen ensimmäisen varapuheenjohtajan Irina Priwalovan johtama työryhmä piti nyt valita kymmenen parhaan joukosta ehdokkaita. Käytettiin näkökohtia, kuten suoritustaso ja mitalimahdollisuudet, mutta valintaa ei ollut helppo tehdä.

Venäjä |  Urheilija Sergei Shubenkov

Sergej Shubenkov voiton jälkeen 110 metrin aitajuoksussa Venäjän yleisurheilun mestaruuskilpailuissa vuonna 2021

Ei ollut kysymys huippuurheilijoista, jotka kilpailevat säännöllisesti “Diamond League” -tapahtumassa, kuten korkeushyppyjen maailmanmestari Marija Lassizkene, aitajuoksu Sergej Shubenkov, joka on juuri vapautettu epäillystä dopingista, keppiheiton maailmanmestari Anselika Sidorova ja U23-hyppy Euroopan mestari Ilija Ivanjuk. Venäjän urheiluviranomaiset keskustelivat kuudesta muusta ehdokkaasta viimeiseen hetkeen saakka.

Se oli tuskallinen päätös niille, jotka jätettiin huomiotta. Valinta laskeutui vihdoin korkeushyppääjälle Mikhail Akimenkolle, kaukahyppääjälle Daria Klishinalle, kymmenenyrittäjälle Ilya Shkurenyoville, kävelijöille Vasili Misinoville ja Elvira Chasanovalle sekä vasaraheittäjälle Valeri Pronkinille.

Poliittisten kysymysten mitalieritelmä

Yleisurheilu koskee myös kaikkia muita olympialaisia, joissa venäläiset ovat edustettuina – suurin menestys laskee. Jopa Neuvostoliiton aikoina olympiamitalisuunnitelma oli erittäin tärkeä. Sydneyn olympiavoittaja 400 metrin aitajuoksussa Priwalova, joka on nyt Venäjän yleisurheiluliiton kärjessä, olisi onnellinen, jos urheilijat voittavat kultamitalin Tokiossa. Venäläisillä urheilupomoilla on korkeammat tavoitteet: He haluavat urheilijoiden keräävän 40-50 mitalia, ja epävirallisessa maakohtaisessa rankingissa heillä pitäisi olla paikka palkintokorokkeen kärjessä – yhdessä Kiinan ja USA: n kanssa.

Venäjä |  Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtaja Irina Privalova

Irina Priwalova: Kulta yli 400 metrin aitajuoksussa Sydneyssä, nyt Venäjän yleisurheiluliiton kärjessä

Harvat väestöstä ajattelevat nimenomaan olympiamitalia. Useimmille venäläisille dopingiskandaali ei ole enää ongelma. He ovat kyllästyneet koronapandemiaan ja käsittelevät arjen ongelmia. Siitä huolimatta olympialaiset ovat kiinnostuneita. ”Katson ehdottomasti pelejä. On tietenkin sääli, että venäläiset urheilijat kilpailevat Tokiossa neutraalissa asemassa. He ansaitsevat enemmän kunnioitusta ”, sanoi eläkeläinen Natalia.

Sisustussuunnittelija Vladimir on vakuuttunut siitä, että Venäjän urheilua koskevat dopingpakotteet eivät ole perusteltuja: ”Tiedän, että venäläiset urheilijat defacto käyttivät dopingia. Mutta olen varma, että myös muiden maiden urheilijat eivät ole puhtaita. Kaikki liittyy politiikkaan. “

Siitä huolimatta hänkin seuraa olympiakilpailuja valtion televisiossa ja pitää sormiaan ristiin maanmiehensä hyväksi, joko neutraalissa asussa vai ei. Venäläisten aloittelijoiden ulkonäköä ja ennen kaikkea heidän onnistumistaan ​​valvovat tarkasti tarkastajat. Venäjän dopingiskandaali osoittaa nyt seurauksensa.

.

tarkista lähteeni