August 3, 2021

Covid, julkaisuraportti: “Rt 0,91, tapaukset lisääntyvät nuorten keskuudessa. Delta-muunnos kasvaa, mutta vaikutus sairaalahoitoon on edelleen vähäinen”

Kohoaminenindeksi Rt nousee a 0,91 alkaen 0,66 viime viikolla (ja edellisestä 0,63: sta).esiintyvyys viikoittain valtakunnallinen a 14 tapausta 100 tuhatta asukasta kohti vastaan 9 melkein seitsemän päivää sitten (mutta mikään alue ei toistaiseksi saavuta 50: tä sadasta tuhannesta, joka laukaisee keltaisen alueen). Nämä ovat tietoja korkeakoulun ja terveysministeriön infektioiden etenemisen viikoittaisessa seurannassa. Uuden kertomuksen luonnos – viikko 5.-11. heinäkuuta – maalaa epidemiologisen kuvan lievä heikkeneminen mutta silti hallinnassa, kanssa 19 aluetta a kohtalainen riski e erääntyy (Trenton autonominen maakunta ja Aostanlaakso) a pieni riski. Vain kaksi viikkoa sitten kaikki 21 aluetta ja itsehallintoalueet olivat vaarassa.

Eniten ilmaantuvuutta Sisiliassa, Sardiniassa ja Venetossa – Raporttiin liitetystä päätöksentekoindikaattoreita koskevasta lomakkeesta käy ilmi, että kolme aluetta, joilla viikoittainen esiintyvyys on korkein, ovat Sardinia (33,2 tapausta 100 tuhatta asukasta kohti), Sisilia (31.8) ja Veneto (26,7), joilla on alhaisin data la Aostanlaakso (3,2), Basilicat (7,2) ja Puglia (8,1). Toscana, Sisilia e Liguria osoittavat korkeimmat tehohoidon työllisyysasteet 3,4%, 3,1% e 2,8%. Toisaalta tavallisten osastojen korkein työllisyysaste on Calabria: 5,5%, jota seuraa Campania (5,1%) e Sisilia (4,6%).

“Seuranta ja sekvensointi Delta-varianttia vastaan” Delta-muunnos Italiassa ISS raportoi myös, se kasvaa ja johtaa a infektioiden lisääntyminen Jopa maissa, joissa rokotuskattavuus on korkea, “on suositeltavaa toteuttaa a laaja seuranta ja sekvensointi tapauksista “. Ensisijainen, sen mukaan, on myös “saavuttaa”korkea rokotuskattavuus ja rokotusjaksojen loppuun saattaminen kaikilla tukikelpoisilla henkilöillä, erityisesti vakavan sairauden vaarassa olevien ihmisten osalta vähentää virusten verenkiertoa ja oireenmukaisten tapausten mahdollinen uusiutuminen uudella muunnoksella, jolla on suurempi tarttuvuus.

Osaston käyttöaste 2% – “Perusteella tiedot ja Ecdc-ennusteet (Euroopan tartuntatautivirasto, toim), Delta-viruksen muunnoksen aiheuttamista taudinpurkauksista Italiassa ja rokotusten nykyisestä kattavuudesta – asiantuntijat varoittavat – on asianmukaista pitää huomiota korkeallasekä soveltamalla ja kunnioittamalla tarvittavia toimenpiteitä virusten kierron lisääntymisen välttämiseksi “. Vaikka epidemiologiset tiedot ovat alkaneet nousta jälleen, vaikutus sairaaloihin on silti minimaalinen, kanssa työllisyysaste edelleen hieman laskussa: tehohoidon al 2%, sairaalahoitojen määrä pieneni 187 / 6. heinäkuuta ai 157 / 13. heinäkuuta. 2%: lla myös tavallisten osastojen käyttöaste, jossa käytössä olevien vuoteiden lukumäärä laskee 1.271 a 1.128.

Nuorten tartunnat kasvavat – Raportti osoittaa jälleen, että uusien tapausten määrä kasvaa ei liity siirtoketjuihin (2 408/1539 edellisellä viikolla), kun taas kontaktien jäljittämisen avulla havaitut tapaukset menee alas edelleen (31% verrattuna 32,6% viime viikolla). Lisää%: lla havaittujen tapausten määrää oireiden puhkeaminen (46,2% vs. 40,3%), kun taas 22,8% diagnosoitiin seulonta. ” siirrettävyys vain oireenmukaisista tapauksista – päättää asiakirjan -, kasvaa verrattuna edelliseen viikkoon “, vaikka se pysyi epideemisen kynnyksen alapuolella”, virusten verenkierron lisääntyminen ilmentyy pääasiassa vuonna nuoria aiheita ja useammin oireettomia.

lisälukema