July 28, 2021

F1, huono sää Spa-Francorchampsissa, kiertotie romahtaa

Muutaman päivän rankkasateiden jälkeen Blanchimont-tie romahtaa ja johtaa vuonna 1924. vihittyyn belgialaiseen urheilutilaan. Väliaikainen sulkeminen turvallisuusolosuhteiden palauttamiseksi: Ei vaurioita radalle, joka isännöi Formula 1 GP: tä 29. elokuuta 2021

Keski-Eurooppaan vaikuttava huono sää on kohdannut myös Belgian Spa-Francorchamps-radan, jossa torstaina 15. heinäkuuta Ardennes-metsän historiallisen reitin varrella romahti. Belgiassa vaikuttaneiden rankkasateiden aiheuttamalla tosiseikalla ei onneksi ollut mitään seurauksia ihmisille, mutta radan johtajat määräivät urheilutilan väliaikaisen sulkemisen.

syy

Huono sää on syynä Spa-Francorchampsin sisäänkäynnin, erityisesti kuuluisan Blanchimontin, joka vie autoja ja ajoneuvoja 7 004 kilometrin pituiselle reitille, joka on yksi maailman vanhimmista ja tunnetuimmista, vihittiin käyttöön vuonna 1924 (kaksi vuotta Monzan jälkeen), jossa vuoden 2021 Formula 1 Belgian Grand Prix järjestetään 29. elokuuta (Tässä 2021 Silverstone GP: n ajat).

TILANNE

“Belgian useita päiviä kiusanneiden poikkeuksellisten sateiden jälkeen, jotka pahenivat huomattavasti radan alueella viime yönä – luetaan Spa-Francorchampsin johtajien torstai-iltapäivällä julkaisemassa muistiossa – ilmoitettiin joitain vahinkoja, jotka liittyivät lähinnä piirin infrastruktuuri. Erityisesti Blanchimont-tie, joka tarjoaa pääsyn aitaukseen, on romahtanut, kun taas Ster- ja Blanchimont-tunnelit ovat käyttökelvottomia. Hyvä uutinen on, että huono sää ei ole aiheuttanut suoraa vahinkoa kiitotielle, vaikka jotkut puut ovat kaatumisvaarassa, ja laitoksen digitaalinen infrastruktuuri on saatettava takaisin toimintaan. Näistä syistä urheilutoiminta keskeytettiin torstaina 15. heinäkuuta tavoitteena palauttaa täysi toiminta jo viikonloppuna 18. heinäkuuta, kuten muistiossa todetaan.

.

vierailla