August 3, 2021

Hyvia: vedyn käyttövoima Renaultin mukaan

Ranskalainen yritys julkistaa Hyvia-projektin, joka on ns. Vihreään veteen perustuva täydellinen ekosysteemi päästöttömän liikkuvuuden edistämiseksi

Hyvia-projekti syntyi Renaultin ja vetypolttokennojärjestelmien kehittämiseen osallistuvan amerikkalaisen Plug Power -yrityksen yhteistyöstä. Täydellinen ekosysteemi, joka ehdottaa veden elektrolyysillä saadun niin kutsutun “vihreän vedyn” tuotantoa, varastointia ja jakelua ja joka sallii hiilidioksidipäästöjen liikkumattomuuden. Hyvian laitoksessa, jossa “Hy” tarkoittaa vetyä ja “via” latinasta, katu, suunnitellaan jo vuoden 2021 lopulla joukko toimintakykyisiä latausasemia, jotka palvelevat erityisesti sellaisiin Renault-hyötyajoneuvoihin Master Van H2-Tech, joka on omistettu tavaroiden kuljetukselle 12 kuutiometrin hyötytilavuudella ja enintään 500 km: n etäisyydellä, Master Chassis Cab H2-Tech, jonka tilavuus on 19 kuutiometriä ja kantama noin 250 km ja lopuksi Master Citybus H2-Tech, kaupunkibussi, joka on suunniteltu viidentoista ihmisen kuljettamiseen ja jonka autonomia on noin 300 km.

Dual Power -arkkitehtuuri

Imeskelytabletin suunnittelemilla ajoneuvoilla on kaksitehoinen arkkitehtuuri, joka perustuu kaksinkertaisen energian käyttöön: sähkö ja vety. Kokonais autonomia on 500 km, 100 km saadaan sähkön avulla, loput 400 km taataan vedyllä. Kolme ajoneuvoa on varustettu 33 kWh: n akuilla, 30 kW: n polttokennolla ja säiliöillä, joiden kapasiteetti on 3–7 kg vetyä tietyn version mukaan.

Latausasemat

Yhteisyrityksen luoman ekosysteemin operatiivinen keskus on Ranska, jossa on jo perustettu yli 100 aseman verkosto, joka pystyy toimittamaan yli 40 tonnia vetyä päivässä. Yritys on jaettu neljään erilliseen sivustoon: Villiers Saint-Frédéric, Flins, Batilly ja Gretz Amainvilliers. Tarjous laajenee pian koko Eurooppaan, ja sitä tuetaan erityisillä rahoitus- ja kunnossapitopalveluilla, joita hoitaa suoraan Renault-jälleenmyyjäverkosto. Kahden tärkeän ryhmän väliset yhteistyötoimet ovat toistaiseksi keskittyneet hyötyajoneuvomarkkinoille, mutta ei ole täysin poissuljettua, että tulevaisuudessa kehitetään erityisiä ratkaisuja autoille.

.

Katso tästä