August 4, 2021

Valve ilmoittaa Steam Deckistä: hinta, päivämäärä ja kuvat

Toisin kuin Sony, Microsoft tai Nintendo, Valve ei tuo pelikonsolia markkinoille. Kun yritys epäonnistui Steam Machine -yrityksessä, yritys otti uuden lähestymistavan Steam Deckin kanssa. Kolmannen osapuolen paikallaan olevan tietokoneen sijaan Valve on suunnitellut pienikokoisen tietokoneen, joka mahtuu reppuun ja antaa sinulle täydellisen liikkuvuuden pelaamisen aikana. Steam Deck on aivan liian helppo kuvata Nintendo Switchin kloonina, mutta rinnakkaisuudet loppuvat ulkonäön ja muodon suhteen.

Tunnettu muotoilu Steam Deckille

Valve Steam Deck on visuaalisesti samanlainen kuin Nintendo Switch. Se toimii kuin kämmenlaite, jossa on suuri näyttö ja erilaisia ​​hallintalaitteita. Jälkimmäiset ovat kuitenkin erittäin erikoisia. Päätettiin paitsi käyttää ohjauslevyä, kahta analogista sauvaa, neljää olkapainiketta ja neljää syöttöpainiketta, mutta myös lisätä neljä nappia takana olevaan tuttuun kaavaan, joka muistuttaa Pro-Controllereita. Etuosa on myös koristeltu kahdella tarkkuuspinnalla, jotka on tarkoitettu korvaamaan hiiren syöttö. Tietysti 7 tuuman näyttöä voidaan käyttää myös kosketussyötöllä.

Kytkimestä poiketen se ei silti ole kädessä pidettävä konsoli, vaan pikemminkin kädessä pidettävä tietokone, jota voidaan käyttää sekä tien päällä että paikallaan. Valven mukaan se on täysimittainen ja pienikokoinen tietokone. SteamOS 3.0 toimii laitteessa, mutta se tukee myös Epic Storea tai GOG: ta, kun taas esimerkiksi Windows voidaan myös asentaa. Voit myös käyttää Steam Deckiä tietokoneena, jolloin voit myös liittää tunnettuja PC-oheislaitteita USB-C-portin ja integroidun Bluetoothin kautta. Pohjimmiltaan sinun on myös voitava liittää Xbox Elite -ohjain tai PlayStation 5: n DualSense pelin nauttimiseen.

Höyrykannen etuosa (Kuva: venttiili)

Hyödyllisiä toimintoja tien päällä

Valve tarjoaa Steam Deckin kolmessa kokoonpanossa. Perusmallissa on 64 eMMC-tallennustilaa, kun taas sekä suurempi 256 Gt: n että 512 Gt: n malli luottavat nopeampaan NVMe-tallennustilaan. Lisäksi kaikki mallit saavat lisävarusteena kantolaukun. Integroitu muisti mahdollistaa nopeat lataus- ja säästöajat, jotka ovat tarpeen pelin keskeyttämiseksi ja jatkamiseksi myöhemmin. Aivan kuten Switchin, PlayStationin tai Xboxin kanssa, voit laittaa Steam Deckin lepotilaan ja jatkaa tarkalleen siitä, mihin jäit. Laite tukee myös pilvitallennustilaa, joten voit siirtyä vain tietokoneeseen tai Maciin ja jatkaa pelaamista siellä. Muistia voidaan muuten laajentaa microSD-korteilla, joten enimmäismäärä on 512 Gt.

Valven mukaan käytetään Zen 2 -prosessoria, jonka nopeus on enintään 3,5 GHz, kun taas grafiikkaan käytetään RDNA-arkkitehtuuria, joka tukee jopa säteiden jäljitystä ja tarjoaa normaalin PS4: n suorituskyvyn – vain kätevässä muodossa. Tarkkuus pysyy kuitenkin ainakin kämmenmoodissa 720p: n nopeudella jopa 60 Hz: n taajuudella.

Hinta ja saatavuus

Kuten alussa mainittiin, Valve tarjoaa Steam Deckin kolmessa versiossa. 64 Gt: n version sanotaan olevan saatavana 419 eurosta, kun taas 256 Gt: n malli maksaa nyt 549 euroa. Kallein versio maksaa 649 euroa, mutta siinä on myös 512 Gt muistia ja laadukas heijastamaton näyttö. Steam-kannen on määrä ilmestyä joulukuussa 2021. Ennakkotilauksia voi tehdä Steamiin 16. heinäkuuta kello 19.00. Lisätietoja on osoitteessa Steamdeck.com/de

Mitä mieltä olet laitteesta? Onko se täydellinen lisä Maciin pelaajille? Kerro meille kommenteissa.

Tekniset tiedot: Steam Deck

prosessori

 • AMD APU
 • Suoritin: Zen 2 4c / 8t, 2,4-3,5 GHz (jopa 448 GFlops FP32)
 • GPU: 8 RDNA 2 -yksikköä, 1,0-1,6 GHz (jopa 1,6 TFlops FP32)
 • APU-teho: 4-15W

RAM

Varastointi

 • 64 Gt: n eMMC (PCIe Gen 2 x1)
 • 256 Gt: n NVMe-SSD (PCIe Gen 3 x4)
 • 512 Gt: n nopea NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)
 • Kaikissa malleissa on nopea microSD-korttipaikka

Ohjaimet ja syöttö

 • ABX Y-Tasten
 • D-Pad
 • L & R-analoginen liipaisin
 • L- ja R-puskurit
 • Näytä & Menü-Tasten
 • 4 x zuweisbare-nappia
 • Peukalot
 • 2 x täysikokoista analogista sauvaa

Tunne

Ohjauslevyt

 • 2 x 32,5 mm neliömäistä ohjauslevyä haptisella palautteella
 • 55% parempi viive verrattuna Steam Controlleriin
 • Paineherkkyys konfiguroitavalle napsautuksen lujuudelle

Gyro

näyttö

 • 1280 x 800 kuvapistettä (kuvasuhde 16:10)
 • Optisesti liimattu LCD-näyttö parantaa luettavuutta
 • 7 “Lävistäjä
 • 60 Hz: n virkistystaajuus
 • Kosketusnäyttö
 • Ympäristövalosensori

Yhteydet

 • Bluetooth 5.0 (tuki ohjaimille, lisävarusteille ja äänelle)
 • Dualband-Wi-Fi-Funk, 2,4 GHz – 5 GHz, 2 x 2 MIMO, IEEE 802.11a / b / g / n / ac

Audio

 • Stereot, joissa on upotettu DSP, mukaansatempaavaan kuuntelukokemukseen
 • Kaksoismikrofoni
 • 3,5 mm: n stereokuulokkeet / kuulokeliitäntä
 • Monikanavainen ääni DisplayPortin kautta USB-C: n, tavallisen USB-C: n tai Bluetooth 5.0: n kautta

teho

 • 45 W: n USB Type-C PD3.0 -virtalähde
 • 40Whr akku. 2-8 tuntia soittoaikaa

laajennus

 • microSD: UHS-I tukee SD, SDXC ja SDHC
 • Ohjainten ja näyttöjen ulkoinen liitettävyys: USB-C ja DisplayPort 1.4 Alt-Mode -tuki; jopa 8K @ 60Hz tai 4K @ 120Hz, USB 3.2 Gen 2

pituus ja paino

 • Koko: 298 mm x 117 mm x 49 mm
 • Paino: noin 669 grammaa

Ohjelmisto

 • Käyttöjärjestelmä: SteamOS 3.0 (Arch-pohjainen)
 • Työpöytä: KDE Plasma
Toimituksen suosittelema sisältö

Tässä vaiheessa löydät YouTubesta ulkoista sisältöä, joka täydentää artikkelia. Voit näyttää sen ja piilottaa sen yhdellä napsautuksella.

Uusi Apple iPhone 12 (64 Gt) – musta

759,99 €

hyödyllinen sivusto