August 3, 2021

vihreä jersey, haut ja punainen ruokalappu

  • Tämän päivän vaihe: Mourenx – Libourne, 207 kilometriä

Sen jälkeen kun neljä vuoristovaihetta on pidetty Pyreneillä ja slovenialainen Tadej Pogacar on vakiinnuttanut keltaisen pelipaidansa kahdella peräkkäisellä voitolla, peloton voi hengittää perjantaina 16. heinäkuuta Mourenxin (Pyrénées-Atlantiques) ja Libourne (Gironde). Tämä 19e 207 kilometrin pituinen vaihe on ennen kaikkea siirtymävaihe ennen lauantain ajo-ottelua, ja siitä tulisi hyötyä suurelle irtautumiselle tai sprinttereille.

Aivan radan alussa sijaitsevan Côte de Bareillen (luokka 4) lisäksi 144 kilpailijaa, jotka ovat edelleen kilpailussa, ei odota mitään vaikeuksia. Pyreneillä suluissa olevan vihreän pelipaidan kilpailu voidaan sen vuoksi jatkaa perjantaina, kun taas Mark Cavendish hallitsee sijoitusta 287 pisteellä ja Michael Matthewsin (251 pistettä) ja Sonny Colbrellin (201 pistettä) edellä. . ).

Viidennellä voitolla tällä Tour 2021: llä Deceuninck-Quick Step -muodostuksen britistä voisi tulla myös eniten menestyneitä ratsastaja Grande Bouclessa, koska hän olisi ohittanut Eddy Merckxin ja hänen 34 voittonsa.

  • Juoksija: Michael Matthews

Michael Matthews, 28. kesäkuuta Tour de Francessa.

Viides sija Valencessa (10e vaihe), neljäs sija Fougèresissa (4e vaihe), kolmas sija Saint-Gaudensissa (16e vaihe), toinen sija Landerneaussa (1re vaiheessa) … Lopulta Michael Matthews tarvitsee vain yhden voiton tällä vuoden 2021 Tour de Francella.

30-vuotias australialainen juoksija ei kuitenkaan tule ensimmäiseksi sprintissä. Jo kolme kertaa Grande Boucle -voittaja (kahdesti vuonna 2017, kerran vuonna 2016), hän lähti myös vihreällä jerseyillä parhaan sprinterin vuonna 2017.

Valitettavasti hänelle tänä vuonna susilauma Deceuninck-Quick Stepin murskaa kaiken tiensä. Ehkä kaikesta huolimatta se jättää murusia BikeExchange-tiimin ratsastajalle, joka on toiseksi parhaan sprinterin luokassa. Joka tapauksessa on vain kaksi vaihetta jäljellä itsensä havainnollistamiseksi. Tänään Libournessa tai sunnuntaina Champs-Elysées’llä.

Se oli tietoja aamusta torstaina Tour de Francella. Bahrain Victory -joukkue kohdistettiin etsityksiin edellisenä iltana hotellissa, jonka se miehitti Paussa (Pyrénées-Atlantiques). Iltapäivän alussa Marseillen syyttäjänvirasto ilmoitti aloittaneensa alustavan tutkinnan 3. heinäkuuta lähtien ” hankinta (…), kielletyn aineen tai menetelmän maahantuonti urheilijan käyttöön ” Bahrain Victory -joukkueen sisällä.

”Ei ole mitään erityistä raportoitavaa. Meillä oli vierailu poliisilta, joka pyysi ratsastajien harjoittelutietoja. Poliisi katsoi bussia, ja kaikki, yritti minimoida koulutuksen päällikön, Milan Erzenin, erikoistuneella sivustolla Pyöräilyuutisia. He häiritsivät juoksijoita noin tunnin ajan ja lähtivät sitten kiittämään. He eivät ilmoittaneet meille vierailunsa syytä, mutta saamme selville asianajajilta tänään [jeudi]. »

”Voin kertoa teille, että passissa tapahtuu paljon! “

Philippe Gilbertillä ei todellakaan ole elämänsä parasta kiertuetta. 39-vuotiaana Lotto Soudal -ratsastaja ei ole ollut sama sen jälkeen, kun hän laski Portet-d’Aspetin laskeutumisesta vuoden 2018 kiertueelle. Hänellä on kuitenkin edelleen hauskoja kokemuksia.

Keskiviikkona, ylittäessään maaliviivan Col du Portetin huipulla, belgialainen palasi takaisin alas Chris Froomen ja Christopher Juul-Jensenin seurassa, kun pyöräilijä ohitti kääntymisen edessään ja putosi noin kaksikymmentä metriä. Kolme juoksijaa pysähtyivät auttamaan häntä, kuten Gilbert kertoi RTBF: lle, Belgian televisioon. “Kutsuimme apua, koska hän oli edelleen sekaisin. Nämä ovat kokemuksia, joita me myös elämme. “

Hän oli ilmoittanut siitä, hän piti sanansa. Groupama-FDJ: n kiipeilijä David Gaudu oli näin varoittanut keskiviikkoiltana: jos hänellä olisi “jalat”, hän aikoi hyökätäe torstaina, Pau ja Luz Ardiden. Ja tietysti 11e heistä.

Kaikki alkoi joukkuetoverinsa Valentin Madouasin ensimmäisestä hyökkäyksestä asettaakseen itsensä vaiheen kärkeen hyvässä erotuksessa ennen kuin käsiteltiin kahta ei-luokka-ohjelmaa. Sitten Tourmaletin ensimmäisillä kilometreillä David Gaudu hyökkäsi vuorollaan saadakseen kiinni joukkuetoveristaan ​​kilpailun kärjessä.

Kaksi miestä otti johtoaseman legendaarisessa passissa, ennen kuin ensimmäinen halkesi ja antoi toisen johtaa vaihetta. Erityisesti Julian Alaphilippe ja Pierre Latour seuraavat David Gaudu päästää vähitellen irti irtautuneet kumppaninsa ja aloittaa viimeisen nousun yksin.

Ponnisteluistaan ​​huolimatta hän ei pysty erottamaan keltaisen pelipaidan ryhmää, jota johtaa Ineos Grenadiers, joka saa hänet kiinni 8 kilometrin päässä maalista. Loppujen lopuksi on 11e Kaiken kaikkiaan vain kaksi minuuttia Top 10: stä. Kuitenkin tänä perjantaina hänellä on päivän taistelultaan punainen ruokalappu. Pieni lohtua.tutustu tähän infoon täältä