July 31, 2021

Ghosn, amerikkalainen isä ja poika tuomittiin Japanissa

Yhdysvaltain erikoisjoukkojen entisen jäsenen Michael Taylorin on palveltava vankilassa 24 kuukautta. Pojalle Pietarille 20 kuukautta. Syytteen mukaan he tiesivät tekevänsä rikoksen auttamalla entistä johtajaa pakenemaan Aasian maasta

Michael ja Peter Taylor tuomittiin 24 ja 20 kuukauden vankeuteen. Japanin oikeusjärjestelmä syyttää kahta Yhdysvaltain kansalaista, isää ja poikaa, siitä, että he ovat auttaneet Carlos Ghosnia pakenemaan Aasian maasta, jossa hän oli koeajalla, 30. ja 31. joulukuuta 2019 välisenä aikana. Tokio. Michael, 60, entinen Yhdysvaltain erikoisjoukkojen jäsen, ja Peter Taylor, 28, pidätettiin Yhdysvalloissa ja myöhemmin luovutettiin Japanille. Kesäkuussa kaksi Yhdysvaltain kansalaista myönsi osallistumisensa Ghosnin pakenemiseen, tunnusti syyllisyytensä ja katui. Tuossa tilanteessa Taylor vanhempi vastasi kyllä, kun syyttäjä kysyi häneltä, pitäisikö hänen mielestään Ghosnin jäädä Japaniin, ja sanoi: ”Vietin yli 400 päivää vankilassa ja minulla oli paljon aikaa ajatella. Mielestäni kyllä ​​”. Syyttäjä on rekonstruoinut, että nämä kaksi miestä piilottivat Ghosnin laatikkoon henkilökohtaiseen koneeseen vietyjen soittimien kuljettamiseksi, joka sitten pysähtyi Istanbulissa. He tiesivät syytöksen mukaan rikkovansa lakia: epäillään myös, että heidän tuestaan ​​maksettiin 1,5 miljoonaa dollaria. Ghosnin serkku on Taylorin isän vaimon ja sisaruksen poika.

pidätys, paeta ja Kelly

Ghosn, Renault-Nissan-Mitsubishin entinen johtaja, pidätettiin heti laskeutuessaan Japaniin marraskuussa 2018 epäiltynä talousrikosten tekemisestä. Hänet vapautettiin takuita vastaan ​​muutama kuukausi myöhemmin koe-velvollisuuden ja ulkomaankiellon vuoksi. Pakenemisen olosuhteet, joita ei ole täysin selvitetty, jättävät tilaa syyttävälle hypoteesille melko monimutkaisesta operaatiosta, joka kesti kaksi päivää, jotta entinen johtaja pakenisi valvonnasta, johon hänet kohdeltiin Aasian maassa. Kunnes Tokion syyttäjänviraston hypoteesi, jonka mukaan se oli piilossa soittimien tapauksessa, nousi sitten yksityiselle suihkukoneelle. Ghosnilla on myös Libanonin kansalaisuus (samoin kuin Ranskan ja Brasilian kansalaisuus), eikä Beirutilla ole Tokion kanssa luovutussopimusta. Japanin viranomaiset antoivat Interpolin välityksellä kansainvälisen pidätysmääräyksen. Nissanin ja Renaultin entinen ykkönen puolestaan ​​on aina kiistänyt Japanin oikeuslaitoksen kiistämät syytökset. Toinen Yhdysvaltain kansalainen on parhaillaan oikeudenkäynnissä Aasian maassa, asianajaja ja entinen Nissanin varapresidentti Greg Kelly, jota syytetään siitä, ettei hän ollut ilmoittanut autovalmistajalle täysin Ghosnin korvauksista. Hän hylkää myös Japanin oikeusjärjestelmän syytteet.

.

Katso tätä