August 3, 2021

Jeff Bezosin uuden Shepardin julkaisu Blue Origin avaa avaruusmatkailun aikakauden

Bezosin uuden Shepardin ensimmäinen turisti-avaruusmatka onnistui täydellisesti, laskeutuen Texasin autiomaan aikataulun mukaisesti. Tyytyväinen Amazonin suojelijaan, joka määritteli tämän päivän elämänsä kauneimmaksi

New Shepardin ensimmäinen suborbitaalinen “turistilento”, Jeff Bezosin “Blue Origin” “uudelleenkäytettävä” avaruuslentojärjestelmä, päättyi parhaalla mahdollisella tavalla. Aluksella oleva miehistö, joka koostui Amazonin omistajasta itsestään, hänen veljestään Markista, 82-vuotiaasta Wally Funkista ja 18-vuotiaasta Oliver Daemenistä, tuotiin täydellisesti takaisin maan päälle kapselilla, joka laskeutui asettamalla kolme laskuvarjoa.

10 minuutin lento

Uusi Shepard saavutti noin 106 km: n korkeuden ylittäen Kármán-linjan, joka merkitsee rajaa maan ilmakehän ja avoimen tilan välillä. Saavuttuaan tämän korkeuden, jossa miehistö pystyi kokemaan mikrogravitaation tilan (astronauttien painon puutteen kansainvälisen avaruusaseman aluksella) noin kolmen minuutin ajan, paineistettu kapseli irtoaa ja pääsi takaisin maahan. Samanaikaisesti tehosteraketti palasi myös laukaisualustalle.

Bezosin tyytyväisyys

“Se oli elämäni paras päivä”, kommentoi Bezos astutessaan kapselista. Ja vielä kerran: “Maapallon näkeminen avaruudesta muuttaa sinut ja muuttaa suhdettasi planeetaan ja ihmiskuntaan”.

Matka rikkaille

Tänään on historiallinen päivämäärä, koska se merkitsee avaruusturismin alkua, joka on edelleen vain niiden varakkaiden etuoikeus, joilla on siihen varaa. Mutta ei vain, koska jopa NASA on itse suuntautunut New Shepardiin osoittaen kiinnostusta käytettyyn tekniikkaan. Blue Origin -avaruuslentojärjestelmä koostuu itse asiassa kahdesta ajoneuvosta (kapseli ja tehosterokotus), jotka lähtevät yhdessä ja jotka tehtiin uudelleenkäyttöön. Uusi Shepard on silloin miehittämättömänä ja sitä ohjataan täysin aluksella olevalla tietokoneella, ilman maanohjausta tai ihmisen ohjaajaa.

.

Hanki faktat