August 1, 2021

menneisyytensä ohittama, yksi avajaisseremonian säveltäjistä eroaa

Olympialaisten kiistat eivät rajoitu vain Covid-19: een. Tokion olympialaisten ja paralympialaisten avajaisseremonioiden yhden teeman säveltänyt Keigo Oyamada erosi maanantaina 19. heinäkuuta paljastettuaan pahoinpitelystä, jonka väitettiin aiheuttaneen luokkatovereille, joista osa oli vammaisia, kun hän oli lukiossa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tokion olympialaiset testasivat Covid-19: tä viisi päivää ennen avajaisseremoniaa

Oyamada, 52, selitti Twitterissä, että hänellä oli “Tarjosi eroamistaan ​​järjestelykomitealle”. “Tajusin tuskallisesti, että olin kunnioittamatta monia ihmisiä hyväksymällä tarjouksen osallistua musiikillisesti Tokion 2020 olympia- ja paralympialaisiin”, hän selitti. Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että hänen sävellyksiä ei esitetä seremonian aikana. Toinen vaihtoehto on harkittavana.

Haastattelujen löytäminen uudelleen

Kiista puhkesi heinäkuun puolivälissä, kun löydettiin uudelleen haastattelut, joissa muusikko, 1990-luvun japanilaisen musiikkitähden tähti ja tunnettu nimellä Cornelius, tunnetaan rennosti aiheutetusta huonosta kohtelusta. ”Kyllä, tein epäinhimillisiä asioita. Riisuin kaverin alasti, sidosin hänet köysiin ja panin hänet masturboimaan. Sain hänet syömään paskaa ”, hän selitti lehden tammikuussa 1994 ilmestyneessä numerossa Rockin’On Japanissa. Lehden elokuun 1995 numerossa Nopea Japani, hän sanoi, että hän oli brutalisoinut vammaisia ​​luokkatovereita “Ei mitään pahoillani”.

Järjestäjät kieltäytyivät aluksi hänen eroamisestaan.

Hyvin hyökättiin sosiaalisissa verkostoissa, Keigo Oyamada oli pyytänyt anteeksi 15. heinäkuuta ja sanonut haluavansa ottaa yhteyttä uhriinsa käyttäytymisestä puhuen «Epäkypsä». Järjestäjät kieltäytyivät alun perin erosta pitäen anteeksipyyntöä riittävänä ja toivoen hänen osallistuvan avajaisiin.

Kiista ei rauhoittunut, päinvastoin, ja säveltäjän täytyi lopulta jättää virkansa. ”Tokion järjestäjätoimikunta 2020 uskoo Mr. Oyamada on ehdottomasti mahdoton hyväksyä. Hänen vilpittömän anteeksipyyntönsä vuoksi ilmaisimme halukkuutemme antaa Mr. Oyamada jatkaa valmisteluaan muutaman päivän ajan avajaisiin asti. Siitä huolimatta meidät uskottiin, että päätös oli virhe, ja päätimme hyväksyä hänen eroamisensa. “, tunnusti Tokion 2020 lausunnossaan, joka annettiin pian ilmoituksensa lähdön jälkeen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Pelasta ihmishenkiä pelien sijaan”: japanilaisille olympialaiset eivät ole kynttilän arvoisia

Sarjakiistat

Nihon-tv-kanavan mukaan järjestelytoimikunta olisi antautunut hallituksen painostukselle, huolissaan kriisin laajuudesta – joka on merkitty kehotuksilla boikotoida kyseisiä aikakauslehtiä ja syytetyistä vastaavista tosiseikoista, jotka kohdistuvat muihin henkilöihin, kuten Nobumi, lasten kirjan suunnittelija, jonka nuoruuden sanottiin olevan täynnä rikollisuutta – ja joutunut japanilaisten enemmistön vihamielisyyteen pelejä vastaan.

“Tekot ovat niin vakavia. Tämä on vastoin olympiakirjaa, jossa korostetaan monimuotoisuutta ja ihmisoikeuksien kunnioittamista. Emme voi päästää tätä irti ”, selitti kanavalle pääministerin virkaan kuuluvan Kantei-yhtiön johtaja ennen kuin lisäsi, että hallituksen päämies Yoshihide Suga ja hänen lähipiirinsä olivat ”Hylkäsi jyrkästi ajatuksen nähdä Mr. Oyamada osallistuu seremonioihin. Järjestäjätoimikunta on luopunut. »

Tämä kiista muistuttaa, että helmikuussa järjestelykomitean puheenjohtaja, entinen pääministeri Yoshiro Mori oli lähtenyt toimistostaan ​​seksististen lausuntojen vuoksi, jotka olivat aiheuttaneet maailmanlaajuisen kiistan.

Lue myös Tokion olympialaisten taiteellinen johtaja eroaa sosiaalisen median kuningattaren loukkaamisesta

Seuraavassa kuussa myös avaamis- ja päätösjuhlallisuuksien taiteellisen johtajan Hiroshi Sasakin oli jätettävä virkansa. Hän oli ehdottanut sisäisesti, että avajaisseremoniaan ilmestyisi käyristään tunnettu suosittu japanilainen tähti Naomi Watanabe vaaleanpunaisella puvulla ja siankorvilla. Hänen heti hylätyn ajatuksensa oli pelata sanoilla “olympialaiset” ja “olympialaiset” (sika tarkoittaa sika englanniksi).

katso se nyt