August 4, 2021

on ristiriita opettajien velvollisuuksista – Corriere.it

/ Adriana-saavutukset

Kipinöitä Lettan ja Salvinin välillä. Pd-sihteeri: “Vitsit terveydellesi.” Pohjoisen liigan johtaja: «En vitsaile. Hyödytön velvollisuus eikä muusta maasta ”

Muutama kuukausi sitten tasavallan presidentti kehotti politiikkaa välttämään kiistoja “virukselle, jolla on taipumus jakaa meitä”. Tänään, kun Covid-tartunta lisääntyy, rokotteet aiheuttavat politiikan riitaa: ainakin opettajien pakollinen luonne, johon vedotaan toisaalta valtion, joka “juoksee heidän jälkeensä ruiskuilla kädessä”, kansalaisten vapautta vastaan. Ainoa ero verrattuna viime marraskuuhun, jolloin valtionpäämies esitti vetoomuksensa, on se, että Draghin hallituksessa on tänään kaksi liittoutuneita puolueita: Pd ja Lega.

Letta: “Kannatan rokotusvelvollisuutta, Salvini vastuuton”

Ruiskuilla ahdistetuista kansalaisista Matteo Salvini on puhunut useita kertoja viime viikkoina puolustaa vapautta olla rokottamatta. Mutta se oli viimeinen kerta, jolloin hän herätti kuvan viitaten pojiin, joiden muut puolueet vaativat massiivisempaa rokotusta koulun jatkamisen varmistamiseksi läsnä ollessa, provosoimaan Enrico Lettan reaktio. “Salvini – julistaa demokraattisen puolueen sihteeri – nauraa ja vitsailee rokotteista, se on täysin vastuutonta käyttäytymistä. Italialaisten terveydestä ei saa vitsailla. Rokotukset ovat etusijalla. Hallitus tekee mahdollisimman tiukat aloitteet. Kannatan rokotusvelvollisuutta ».

Salvini: “Lettassa sattuu lämpö”

Liigan ykkönen ei käteistä. Todellakin se palauttaa työntövoiman. “Pariisissa tottuneelle henkilölle lämpö pelaa temppuja. En naura enkä vitsi. 13- tai 14-vuotiaiden opiskelijoiden tai opettajien pakottaminen rokottamiseen ei ole vapaa maa ». Vaikka rokotuskampanja jatkuu ilman eroja ja vaikeuksia, teema on tavoittaa ne, jotka kiertävät puhelun. Olipa hän sen tekemässä vakaumuksesta, koska hän uskoo käyttävänsä riskejä vai vain siksi, että ajattelee lomista.

Rokotuskampanja: 50 prosenttia italialaisista immunisoitiin

Asia on, että puolustus Delta-muunnosta ja maata lamauttavan eksponentiaalisen tartunnan riskiä vastaan ​​on nopeuttaa massarokotuksia. Yli puolet rokotetuista italialaisista on suorittanut syklin (27 miljoonaa ja 300 tuhatta, mikä vastaa 50 prosenttia yli 12-vuotiaista ja 46% kaikista) ja 500 000 yli 60 saavutti muutamassa päivässä (mutta siepattavia on vielä 2 miljoonaa), on väistämätöntä katsoa nuoria ja niitä, jotka jakavat jokapäiväisen elämänsä heidän kanssaan, kuten opettajia. Lisäksi korkeamman terveyslaitoksen numeroiden mukaan pojat ovat tämän Covid-kannan valtavia vektoreita. Ja ikäryhmissä 12–39 on suurin osa rokottamattomista.

Toivon varoitus. Sopimuksessa Renzi- ja Conte-rokotteista

Terveysministeri ottaa vastaan ​​varoituksen yhtenäisyydestä. Roberto Speranza: «Rokotteissa ei ole epäselvyyttä millään poliittisella voimalla. Rokotuskampanjasta se riippuu uudelleenkäynnistyksestä ja maan tulevaisuudesta “. Matteo Renzi on kerran linjassa dem-sihteerin asemaan ja Salvinin vastakohtaan. “Alle 40-vuotiaille rokotteille ei-sanominen on hulluutta – hän väittää -. Covid on vain influenssa rokotetuille ». Jopa M5S: n pektoreiden johtaja Giuseppe Conte puhuu rokotteista “ainoana vastalääkkeenä taloudellisen ja sosiaalisen rakenteen suojaamiseksi”.

Ministeri Bianchi: “Arvioimme professoreiden rokotusvelvollisuutta”

Mutta opetusministerin sanat ovat riittäviä, Patrizio Bianchi, sulake uudestaan: “Keskustelemme yhdessä tällä viikolla ministerineuvostossa opettajien rokotusvaatimuksista”. Salvinin hypoteesi on mahdoton hyväksyä. ”60-vuotiaiden ja sitä vanhempien väestö on turvattava – hän tiivistää – 40–59 valitsee kansalaiset, nuoret eivät tarvitse rokotetta. Jos arvioidaan 90 prosentin vapaaehtoinen kattavuus opettajien keskuudessa syyskuuhun mennessä, mitä järkeä on puhua koulun velvoitteista tai irtisanomisista? Se ei ole vapaa maa ».

Melonit: “Rokotan, mutta epäilen lasten immunisoinnista”

Viimeisimmistä erimielisyyksistä huolimatta hän ottaa Salvinin rinnalle Giorgia Melonijoka on kuitenkin hallituksen rajojen ulkopuolella. Pohjoisen liigan sihteerinä (“Rokotan elokuussa”, hän sanoi) hän vakuuttaa: “Sanoin, että rokotan ja teen sen. Jos olisin päättänyt olla rokottamatta, olisin jo ilmoittanut sen ». Mutta “annan itselleni olla epäilyksiä lasten rokottamisesta.” Italian veljien johtaja pyytää selkeyttä. ”Jos rokote ei ole tehokas viruksen liikkeen pysäyttämisessä, mutta se on tehokas taudin pahenemisen pysäyttämisessä, on välttämätöntä päästä riskiryhmiin. Puhumme lapsista, mutta meillä on yli kaksi miljoonaa rokottamatonta yli 60-vuotiaana, jotka uhkaavat tehohoitoa ja kuolemaa ».

Apulaiskaupunginjohtaja ei vax ja tartunta, joka kasvaa edelleen

Olisi monia syitä vedota rauhalliseen arviointiin, kun taas Torinon provinssin apulaiskaupunginjohtaja pyysi rokottamattomien syrjintää juutalaisten vainoon Auschwitzin kuvan kautta ja päätyi kiistan keskipisteeseen. Samaan aikaan infektiot kasvavat ainakin suhteessa vanupuikkoihin: sunnuntaina havaitut 2072 uutta tapausta ovat vähemmän kuin edellisenä päivänä, mutta testejä on tehty vähemmän. Positiivisuus nousee 2,3 prosenttiin. Kuolleita on 7, sairaalahoito kasvaa, vaikka vähänkin.

19. heinäkuuta 2021 (muutos 19. heinäkuuta 2021 | 22:40)

lisävihjeitä