July 28, 2021

Sparta? Kukaan ei ratkaise sitä paljon Rapidilla, sanoo itävaltalaisen seuran entinen maalivahti Maier

Houkutteliko Tšekin joukkue sinut Rapid-matkalle?

Tietenkin se on lisämaksu, mutta menisin todennäköisesti, vaikka Rapid pelaisi esimerkiksi Steaua Bukarestin kanssa. Olen jo pitkään luvannut muutamille kalastajaystäville, että vietän heidät sinne, minulla on heille lippuja. Joulun ympärillä he lähettävät minulle aina siemaillen istuimelleni, nimeni, parkkipaikan, kalustelistan. Pohjimmiltaan voin mennä koko vuoden aina kun muistan. Olen myös Club of Legendsissa, jonka jäsenillä on erillinen kortti. Ketään muuta ei päästetä sinne, edes vaimoja.

Ketä tuet tiistaina?

Eikö sinulla ole parempaa kysymystä? (nauraa) En koskaan saanut kiinni Spartasta, vaikka minulla oli tarjous häneltä noin 25 vuotta sitten, mutta se ei onnistunut. Minulla ei ole mitään häntä vastaan, mutta pelasin Rapidissa seitsemän vuotta, joten olisi outoa, jos kannustaisin häntä vastaan. Vaikka tietysti toivotan tšekkiläisille joukkueille Euroopan Cupeissa. Tuen ehdottomasti hyvää jalkapalloa. (hymyilee)

Rapid Vienna -stadionin avaaminen

Ladislav Maierin arkisto

Kuinka Rapid havaitsee nykyisen Spartan?

En usko, että hän ratkaisee sitä paljon. On selvää, että he kunnioittavat vastustajia, mutta katsovat pikemminkin toisiaan. Tätä he opettivat minua myös siellä keskittymään suorituskykyyn, vaikka vastustajani olisikin vahvempi. Odotan tasapainoista ottelua. Ja varokaa, he törmäsivät Arsenaliin viime kaudella eivätkä pelanneet ollenkaan huonosti. Jumala tietää mitä tapahtuisi, jos katsojia olisi, koska he luottavat heihin paljon Rapidissa. Uskallan sanoa, että he ovat enemmän kuin vain kahdestoista pelaaja. Sitä kutsutaan Wieniksi, mutta kaikilla, jotka vietin Rapid-stadionille, oli aina leuka.

Kuusi maalia ja nyt hurraavat Sparta! Meidän on pelattava rajalle, valmentaja Rapid sanoo

Kuinka usein palaat Rapidiin vieraaksi?

Ei kovin usein. Ja kaikki kiroavat minua siitä. (nauraa) Viimeksi olin siellä lokakuussa. Käyn edelleen heidän golfturnauksissaan ja legendaotteluissa. Kahdesti kolme kertaa vuodessa. Kun vietin ystäväni sinne, hän ei uskonut kuinka he veivät minua edes viidentoista vuoden jälkeen. Aluksi en myöskään ymmärtänyt, miten he kohtelivat esimerkiksi Tond Dollia …

Tunnevatko tavalliset fanit edelleen sinut?

Myönnän, että minulla on huono tarina siitä, kuinka he ansaitsivat minua selälleni jossain. Se haisee kiitosta. Kun olin siellä rakastajatareni kanssa, hän ei uskonut ollenkaan. Hän sanoi, että olin poissa viisitoista vuotta, mutta tuntui kuin se olisi kuukausi. Ehkä se johtuu siitä, että en käy siellä joka kolmas sunnuntai, mutta vain muutaman kerran vuodessa. Sama pätee Tonda Panenkaan. Sikäli kuin tiedän, sponsorit maksoivat uuden stadionin loosien, jos hän istui heidän kanssaan neljä ottelua vuodessa. Joten he sopivat hänen kanssaan ja hän menee sinne.

Ladislav Maier jätti merkittävän merkin Rapidiin

Ladislav Maierin arkisto

Sinusta tuli Rapid-pelaaja vuonna 1998. Kuinka tämä tapahtui?

Myönnän, että syytän itseäni siitä, että en mennyt ulkomaille heti Euro 96: n jälkeen. Minulla oli tarjous Vallecanilta, ehkä Bremeniltä, ​​ja Stuttgart lensi sinne, josta Elber, Bobic ja Balakov soittivat tuolloin. Loppujen lopuksi he kuitenkin pitivät parempana Itävallan Wohlfartia. Minun piti lähteä heti hopeamestaruuden jälkeen, lopulta sain kiinni Tšekin liigan vielä kahdeksi vuodeksi.

Mukavuus 100 miljoonalle kassakaapilla. Varusmies Rosický vaatii menestystä

Miksi se ei mennyt suoraan?

Ensinnäkin Liberec ei halunnut päästää minua sitten, ja toiseksi minulla ei ollut johtajaa tuolloin. Muistan, että otin edustajakokouksessa yhteyttä Chvalovskiin (liiton puheenjohtaja), jos hän auttaisi minua siinä. Ja ennen lähtöäni Prahasta herra Paska oli jo soittanut minulle tarjouksella Rapidilta.

Muistatko, millaista oli olla mökissä ensimmäistä kertaa?

Tiedän, että kättelimme ja valmentaja sanoi jotain, mutta en edes ymmärtänyt silloin. Onneksi siellä oli Marek Penksa, slovakki, joka käänsi jotain minulle. Ja tähän päivään, muistan hyvin, kuinka vanhempi herrasmies tuli yhteen ensimmäisistä harjoituksista, mutta hän oli erittäin tärkeä vuosiensa kannalta. Ja hän puhui minulle tšekkiä, mikä oli minulle pieni shokki.

Ladislav Maier jätti merkittävän jäljen Radip Wieniin

Hynek Preisler

Kenestä oli kyse?

Josef Kadrabista, yhdestä chililäisestä hopeamitalistista, joka asui Wienissä. Hän tarjoutui järjestämään mitä tahansa, jos tarvitsen jotain. Heillä oli perinne Rapidin vanhempien herrojen kanssa, ja se jatkuu tähän päivään asti, että he tapasivat joka perjantai vitsi, katsoivat jalkapalloa tai voideltuja kortteja. Hän käski minun mennä tapaamaan heitä aika ajoin, että hänen kumppaninsa haluaisivat nähdä minut. Kerran kuukaudessa kävin siellä harjoittelun jälkeen, söin kaksi olutta heidän kanssaan, puhuin mökin uudesta ja niin edelleen.

Onko klubiin jäänyt joku aikoistasi?

Ehkä vain yksi hierojista ja silloinen kollegani maalissa Jürgen Macho, joka on nyt maalivahtien valmentaja. Muuten suosikkihuoltajani, jolle ajoin aina mustaa olutta ja parittajaa, ei ole enää siellä. Viime vuonna erittäin suosittu kuuluttaja ja laulaja Andy Marek, kuten yli 25 vuotta siellä ollut Leoš Mareš Rapidu, päätyivät. Paljon on muuttunut. Viisi vuotta sitten he avasivat myös uuden modernin stadionin.

Vierailevat fanit eivät voi osallistua Spartan avausotteluun Mestarien liigassa Wienissä

Mikä Rapid-pelipaidasta muistat eniten?

Todennäköisesti ensimmäistä kertaa sain kaksi rangaistusta. Tulin sinne Michael Konselin aikakauden jälkeen, joka lähti AS Romaan. Hän oli tyypillinen ryöpijä. Ja ihmiset pitivät edelleen Raimund Hedlistä ja ajattelivat, että hän saisi hänet kiinni. Valmentaja kuitenkin päätti minut, en tuntenut faneilta mitään tukea. Mutta ensimmäisessä ottelussa Grazissa sain kaksi rangaistusta ja pelasimme kolmessa erässä Innsbruckissa, josta Venäjän nykyinen valmentaja Cherčesov oli kiinni. Voitimme 3: 1 ja onnistuin ottelussa kauheasti. Siitä lähtien se on täysin rikki ja minulla oli faneja puolellani.

Etkö saanut niitä tarinasi kanssa? Olet työskennellyt työläisenä Wienissä.

En tiedä onko se tiedossa. Muistan kerron kerran hierojalle ja parille pojalle, kun ajoimme stadionin ympäri, että tein kipsilevyä täällä pankissa kuusi vuotta sitten, mutta he eivät ymmärtäneet paljoa … (nauraa) tiedossa.

Milloin toisaalta milloin olit pahin näiden seitsemän vuoden aikana?

Karsittuaan vuoden 2002 MM-kisoihin voitimme Bulgarian 6-0. Tein jotain polvillani ja tiesin jo silloin ikuisesti. Mutta sitten Lothar Matthäus tuli heti valmentajana, yritin treenata, repesin polveni ja menin suoraan leikkaukseen. Leikkauksen jälkeisenä päivänä olin pahin. Luulin, etten koskaan palaa portille, olin 35-vuotias. Urheilujohtaja ja klubin presidentti tulivat tapaamaan minua, luulin heidän rikkovan minulle sopimusta, mutta päinvastoin, he jatkoivat sitä minulle kolmella vuodella. Olin hyvin liikuttunut. Minun täytyy kiittää heitä. Palasin tavoitteeseen puolen vuoden kuluttua. Viimeinkin viime kaudella 2005 voitin myös mestaruuden.

.

virallinen lähde