July 31, 2021

Vahvistettu. Saudi-Arabia haluaa isännöidä maailmancupin yhdessä Italian kanssa

Michael Regan, Reuters

Alun perin Saudi-Arabialla oli ajatus itse järjestää maailmancup. Ja se ei estänyt häntä millään tavalla, että se olisi jättimäinen tapahtuma, sillä vuodesta 2026 48 maajoukkueet lähtevät finaaliturnaukseen.

Rahoitus ei ole vielä ollut roolissa. Grand Libertyn ihmisoikeusjärjestön mukaan Saudi-Arabia on käyttänyt viime vuosina 1,5 miljardia dollaria näkyvyyteen urheilumaailmassa. Puolitoista vuotta sitten hän isännöi raskaansarjan maailmanmestaruuden kostotoimen, johon osallistui Anthony Joshua ja Andy Ruiz Jr. Riadissa.

Saudi-Arabialla on pisin ja nopein kaupunkirata F1: ssä

Saudit kuitenkin päättivät pian, että yhteinen ehdokkuus muiden maiden kanssa antoi heille paremmat mahdollisuudet menestyä. Siksi ensimmäinen vaihtoehto oli jättää hakemus Egyptin ja Marokon kanssa, jotka turhaan hakivat vuoden 2026 MM-kisojen järjestämistä. Se epäonnistui Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon Pohjois-Amerikan ehdokkuutta vastaan.

Saudi-Arabian, Egyptin ja Marokon projekti näytti sitäkin mielenkiintoisemmalta, koska se toisi yhteen Aasian ja Afrikan jalkapalloliitot, mikä antaisi ehdokkaalle paremmat mahdollisuudet menestyä.

Mutta nyt kruununprinssi Muhammad bin Salmán on keksinyt uuden idean. Hän mieluummin liittyisi Italiaan kuin Egyptiin ja Marokkoon, vaikka molemmat maat ovat yli 3600 kilometrin päässä toisistaan. Jos kyseessä on liitto näiden maiden kanssa, Egyptin ja Marokon erittäin epätyydyttävä infrastruktuuri, joka vaatisi suuria investointeja, aiheuttaa huomattavaa epäilystä.

Kruunuprinssi Muhammad bin Salman.

“Eurooppalainen kumppani olisi paras valinta kilpailla Englannin ja Irlannin yhteisen tarjouksen kanssa”, sanoi kruununprinssi, jolla oli huomattava kiinnostus ottaa vastaan ​​Premier Legue Newcastle United viime kuukausina. Hän tarjosi 300 miljoonaa puntaa, mutta Valioliigan johto ei hyväksynyt kauppaa. tarjousta enemmistöosuuden ostamisesta ei toimittanut kruununprinssi, vaan Saudi-Arabian julkinen sijoitusrahasto (PIF), joka julisti itsenäisyytensä valtiosta.

Prince hylkäsi tarjouksen niin järkyttyneenä, että hän varoitti Ison-Britannian pääministeriä Boris Johnsonia, että maiden väliset suhteet jäähtyvät.

Sen sijaan Saudi-Arabian ja Italian väliset kaupalliset ja poliittiset suhteet ovat kehittyneet viime vuosina erittäin voimakkaasti, samoin kuin kahden maan jalkapalloliitot. Italian Super Cup -ottelut pidettiin Jeddahissa ja Riadissa kaksi vuotta peräkkäin, ja tänä vuonna Inter Milanin ja Torinon Juventusin välillä pitäisi tapahtua myös Saudi-Arabiassa.

“Saimme tosiasiallisesti yhteisen ehdokkaatarjouksen Saudi-Arabiasta ja arvioimme sitä parhaillaan”, vahvisti Gabriele Gravina, Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja.

.

lisätietoja