August 4, 2021

Kahvi ei lisää sydämen rytmihäiriöiden riskiä – lääketieteellinen käytäntö

Kahvi, kofeiini ja rytmihäiriöt

Kahvin kulutus ei näytä olevan riskitekijä sydämen rytmihäiriöille, vaan pikemminkin äskettäisen tutkimuksen mukaan sydämen rytmihäiriöiden riski pienenee jokaisen seuraavan kahvikupin kanssa päivässä.

Kalifornian yliopiston San Franciscossa (UCSF) asiantuntijat eivät tähän mennessä olleet suurimmassa tällaisessa tutkimuksessa löytäneet todisteita siitä, että kohtuullinen kahvin kulutus voisi aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä. Tutkimukseen sisältyi neljän vuoden seurantajakso, ja tulokset julkaistiin englanninkielisessä JAMA Internal Medicine -lehdessä.

Kofeiinin vaarat kahvissa?

Kahvi on ensisijainen kofeiinin lähde useimmille ihmisille, ja kahvilla on maine aiheuttamaan tai ainakin pahentamaan rytmihäiriöitä, kertoo tutkimuksen tohtori Gregory Marcus Kalifornian yliopistosta San Franciscosta. Tutkijat tutkivat nyt mahdollisia suhteita 386258 henkilöön, joiden keskimääräinen ikä on 56 ja jotka säännöllisesti käyttävät kahvia.

Ryhmä tutki, voiko tavallinen kahvin kulutus liittyä sydämen rytmihäiriöiden riskiin ja muuttavatko kofeiinin metaboliaan vaikuttavat geneettiset variantit tätä suhdetta.

Kofeiinin kieltäminen rytmihäiriöiden riskin vähentämiseksi?

Tutkimusryhmä ei kuitenkaan löytänyt todisteita siitä, että kofeiinin kulutus johtaisi suurempaan rytmihäiriöiden (epäsäännöllisen sykkeen) riskiin. “Väestöpohjainen tutkimuksemme antaa meille varmuuden siitä, että yleiset kofeiinikiellot rytmihäiriöiden riskin vähentämiseksi eivät todennäköisesti ole perusteltuja”, korostaa tohtori Marcus.

Suojaus eteisvärinää ja kammion supistuksia vastaan

Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat, että jokainen uusi kahvikuppi liittyi kolme prosenttia pienempään epäsäännöllisten sydämenlyöntien kehittymisriskiin, mukaan lukien eteisvärinä, ennenaikaiset kammion supistukset tai muut yleiset sydänsairaudet, joukkue sanoi.

Kahvi suojaa syöpää ja diabetesta vastaan

Tutkijat havaitsivat myös, että kahvin kulutuksella oli anti-inflammatorisia etuja ja että siihen liittyi myös pienempi riski joillekin sairauksille, kuten syöpä, diabetes ja Parkinsonin tauti.

Tutkimuksessa käytettiin Mendelin satunnaistamista

Tavanomaisen analyysin lisäksi, jossa itse ilmoitettua kahvin kulutusta ennustettiin tuleville sydämen rytmihäiriöille, asiantuntijoiden mukaan käytettiin myös ns. Mendelin satunnaistamista syy-yhteyksien johtamiseen.

Koska ihmiset, joilla on geneettisiä muunnoksia, jotka liittyvät kofeiinin nopeampaan aineenvaihduntaan, yleensä kuluttivat enemmän kahvia, tämän tyyppinen analyysi on tapa testata kofeiinin ja rytmihäiriöiden välinen suhde tavoilla, jotka eivät ole. immuuni useimmille havainnointitutkimuksiin liittyvistä sekaannustekijöistä.

Keskimääräisen neljän vuoden seuranta-ajan myötä tiedot mukautettiin lopulta väestörakenteen ominaisuuksien, terveyden ja elämäntavan mukaan.

Kahvi voi suojata rytmihäiriöiltä

Neljä prosenttia otokseen kuuluvista ihmisistä sai lopulta rytmihäiriön. Mitään todisteita sydämen rytmihäiriöiden lisääntyneestä riskistä ei havaittu ihmisillä, jotka olivat geneettisesti alttiita metaboloimaan kofeiinia eri tavalla. Asiantuntijat selittävät, että suuremmat päivittäiset kulutetut kahvit liittyivät todellisuudessa kolme prosenttia pienempään rytmihäiriön kehittymisen riskiin.

Kofeiinin suojaavat vaikutukset

”Vain satunnaistettu kliininen tutkimus voi lopullisesti todistaa kahvin tai kofeiinin kulutuksen vaikutukset. Tutkimuksestamme ei kuitenkaan löytynyt todisteita siitä, että kofeiinijuomien käyttö lisäisi sydämen rytmihäiriöiden riskiä. Kahvin antioksidantilla ja anti-inflammatorisilla ominaisuuksilla voi olla merkitystä, ja jotkut kofeiinin ominaisuudet voivat suojata joitain rytmihäiriöitä vastaan ​​”, toteaa tutkimuksen kirjoittaja Dr. Gregory Marcus Kalifornian yliopiston San Franciscossa julkaisemassa lehdistötiedotteessa. (kuten)

Kirjoittaja ja lähde

Tämä teksti täyttää erikoislääketieteellisen kirjallisuuden, lääketieteellisten ohjeiden ja nykyisten tutkimusten vaatimukset ja lääketieteen ammattilaiset ovat tarkastaneet sen.

Turvota:

  • Eun-jeong kim, Thomas J. julkaisussa: JAMA Internal Medicine (veröffentlicht 19.07.2021), JAMA Internal Medicine
  • Kalifornian yliopisto, San Francisco: Kahvi ei lisää riskiäsi sydämen rytmihäiriöihin (veröffentlicht 20.07.2021), UCSF

Tärkeä muistiinpano:
Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yleiseen ohjeistukseen, eikä sitä tule käyttää itsediagnoosiin tai itsehoitoon. Hän ei voi korvata lääkärikäyntiä.

.

Näin