August 1, 2021

LOH 2021 Tokio WHO: n päällikkö tuki olympialaisten järjestämistä Tokiossa koronaviruspandemiasta huolimatta

Shinji Kita, ČTK / AP

Juhlan avajaiset on tarkoitus järjestää perjantaina, mutta jalkapallo- ja softball-pelaajien olympiakilpailut ovat jo alkaneet tänään. Japanin viranomaiset puhuvat olympialaisten yhteydessä seitsemästäkymmenestä tartunnan saaneesta. Jotkut heistä testattiin positiivisesti covid-19: n suhteen olympiakylässä, mikä pätee myös tšekkiläiseen rantalentopalloilijaan Ondřej Perušičiin ja rantalentopallon valmentajaan Simon Nauschiin.

Järjestäjien päällikkö ei sulkenut pois sitä, että pelit voidaan silti peruuttaa suoraan kysyttäessä. ”Emme voi ennustaa, miten koronavirustilanne kehittyy. Joten jatkamme keskusteluja, jos tapausten määrä kasvaa jyrkästi ”, hän sanoi.

Tšekit ilmoittivat toisesta ongelmasta Tokiosta: kolmannen koronavirustartuntatapauksen

KOK: n johtaja Bach kieltäytyi peruuttamasta. “Me KOK: ssa emme koskaan petä urheilijoita ja menetämme koko urheilijoiden sukupolven peruuttamalla heidät. Joten peruutus ei ollut meille koskaan vaihtoehto “, hän sanoi viitaten viime maaliskuussa päättäessään lykätä tai peruuttaa pelejä Tokiossa. Bach muistutti, että silloin KOK: n olisi helpompi peruuttaa olympialaiset ja saada rahaa vakuutuksilta.

Kaksi meksikolaista baseball-pelaajaa osoittautui positiiviseksi covid-19: n suhteen ennen lähtöä olympialaisille

Myös WHO: n päällikkö tuki olympialaisia ​​poikkeuksellisilla toimenpiteillä. ”Maailma tarvitsee olympialaisia ​​toivon symbolina. Olympialaisilla on valta tuoda maailma yhteen, inspiroida, näyttää mikä on mahdollista ”, hän sanoi tänään IOC: n kokouksessa Tokiossa. Japanissa väestö on rokotettu vähemmän koronavirusta vastaan ​​kuin muissa kehittyneissä maissa, ja siellä oleva väestö on huolissaan siitä, että olympialaiset voivat aiheuttaa uuden infektioaallon.

Turvallisuuden vuoksi pelit pidetään ilman katsojia. Kaikilla osallistujilla on vain vähän yhteyttä Japanin yleisöön, ja heidän on noudatettava toimenpiteitä. “(Järjestäjät) ovat tehneet kaikkensa näiden pelien onnistumiseksi. Elämässä ei ole riskiä ”, WHO: n päällikkö lisäsi.

.

Saat lisätietoja