August 4, 2021

NBA-finaalit, Giannis Antetokounmpo tai Khris Middleton: kuka on MVP? McCollum-Gobert törmäys

Kädessä kädessä NBA-tittelin valloituksen kanssa, kuten aina, keinottelu ja viitteet MVP-palkinnon voittajan mahdollisesta nimestä. Vuosikymmenen jälkeen, jolloin – LeBron Jamesin ollessa kentällä – voitti aina hän tai hänet merkinnyt pelaaja (ja joka rajoitti häntä ja antoi joukkueensa voittaa), nyt kilpailu laajenee, vaikka viimeisten otteluiden edistymisen vuoksi ei pitäisi olla suuria epäilyksiä. Itse asiassa Giannis Antetokounmpo nauhoittaa lukuja ja esityksiä, joita kirjaimellisesti ei ole koskaan ennen nähty: ei hänen kaltaiselleen NBA-finaalin tulokkaalle, vaan absoluuttisessa arvossa. Keskimäärin yli 30 pistettä, 10 levypalloa ja 5 syöttöä, ampuen yli 60% kentältä, puhumattakaan puolustava vaikutus johtajana ja ratkaisevista peleistä Game-4 ja Game-5. CJ McCollum aloitti kuitenkin provokaation sosiaalista mediaa kommentoidessaan.

“Jos Bucks voittaisi tämän sarjan, kuinka monta ääntä Khris Middleton saisi voittaakseen finaalin MVP-tittelin?”. Oikeutettu kysymys, varsinkin jos ajattelet Bucks All-Starin ottelussa 40 ottelusta ottelussa 40 tai monista ratkaisevista korista, jotka on saatu Phoenixissa voitetussa ratkaisevassa haasteessa kotitekijän kääntämiseksi. Ehdotuksen ovat hyväksyneet myös muut käyttäjät, mutta se sai Rudy Gobertin kääntämään kasvonsa. Ranskalainen jazzkeskus, joka on tietoinen siitä, että se häiritsee ajatusta siitä, että “ei-amerikkalainen” voittaa MVP-palkinnon, kommentoi: “He todella haluavat heikentää Giannista tähän pisteeseen asti, uskomatonta”, selittäen kuinka kukaan ei olisi tullut Muista ilmoittaa toinen nimi, jos amerikkalainen on laittanut raporttiin Antetokounmpon tallentamat luvut. Niin paljon, että sama pelaaja kuin Blazersseuraajiensa lukuisan kiistan edessä, hän halusi meidän selventävän: “Giannis on näiden finaalien MVP, mutta Middleton oli ratkaiseva. Kyse ei ole vihasta Antetokounmpoa kohtaan: hän ansaitsee kaiken, mitä on saavuttanut, ja vielä enemmän. Onko lopullinen kommentti kiistan lopettamiseksi?

.

mennä