August 2, 2021

Nicodemus voitti Euroopan autokrossi-EM: n Super Buggy Royal-luokassa. Edes rikkoutuneet jarrut eivät estäneet häntä

Tomáš Němec

Pelkästään Super Buggyssä 26 ratsastajaa saapui Saint Georgesiin, yli puolet kotijoukkueesta. Kukaan ei puuttunut tämän vuoden mestaruuden suosikeista, Radek Jordák, Jakub Kubíček ja Martin Hrubý tulivat tšekkiläisistä myös taistelemaan pisteistä Nikodémin lisäksi.

Nikodemus oli nopein ajoitetussa harjoittelussa. Kolmen kilpailusarjan jälkeen parhaat olivat latvialaiset Grencis, ranskalainen Feuillade ja Nicodemus, jotka voittivat yhden kilpailun ja kahdesti toisen. Ensimmäisen välierän voitti Nicodemus, toisen Kubíček. Finaalissa Nicodemus ei käytännössä antanut vastustajilleen mahdollisuutta ja voitti kotijoukkueen Tafanin ja Grencisin edessä, Kubíček sijoittui yhdeksänneksi, Jordák kahdestoista ja Hrubý kuudestoista.

Thaimaan moottoripyörän Grand Prix -tapahtumaa ei pidetä enää tänä vuonna kovan kansan vuoksi

“Olemme ensimmäistä kertaa kaikkien aikojen laatikoissa Super Buggy -kategoriassa ja se on heti kultaa. Menimme semifinaaliin periaatteessa ilman ongelmia. Heti kun he alkoivat ilmoittaa meistä startille ja istuin autoon, etujarrut jumissa. Tapahtui rakettivaihto ilmanvaihdon kanssa. Se oli ainoa tapa, jolla teimme sen ja pääsimme alkuun. Mutta sillä ei ollut merkitystä, koska takajarrut vapautettiin alussa ja hermot olivat vielä suuremmat. Loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin, ja kulmissa olevista pitkistä kaarista huolimatta menin ensimmäiseltä paikalta finaalin alkuun ensimmäistä kertaa ”, sanoi Nicodemus maalissa.

Petr Nikodém on menossa Ranskaan saadakseen ensimmäisen voiton EM-kisoissa Super Buggyssä

Tomáš Němec

”Finaalin alku oli odotettua parempi. Alusta alkaen otin johtoaseman ja sitten oli varovaisuutta ja turvallisen etäisyyden pitämistä muista. Ajattelin sitä noin toiseen kierrokseen asti, jolloin tapahtui todella kovia iskuja. Paikan analysointi ei ollut liian vaikeaa, koska lopetin vähitellen raiteen näkemisen perseeni alla olevasta tärinästä huolimatta. Viimeisellä kierroksella olin jo venytetty istuimen yli kuin pyykkinaru ja rukoilin shakkilaudan puolesta maalilinjalla ”, voittaja kuvaili viimeistä draamaa.

”Luultavasti kardaania pitävä ruuvi putosi irti ja löi minua istuimelle viisi kierrosta muistuttaen, että kohde oli vielä kaukana. Loppujen lopuksi se osoittautui kuitenkin hyväksi. Tunteet ovat uskomattomia, kuvaamattomia, vain pommi. Paljon kiitoksia joukkueelle, joka lopulta sai palkkion helvetistä, mihin suuntaan olemme siirtyneet tähän asti. Se ei olisi mahdollista ilman häntä. En koskaan unohda ensimmäistä voittoa “, lisäsi maaliin iloinen Petr Nikodém ja palasi taisteluun mestaruudesta. Nyt hänellä on kotiympäristön etu kahdesti.

Sarjataulukko kolmen kahdeksan EM-kisan jälkeen:
1. Grencis 86
2.Tafani 73
3. Kubíček 71
4. Nikodém 60

.

uutinen