August 1, 2021

Tuomaristo haluaa noudattaa UEFA: n antamaa ohjetta, enemmän tuomareiden vastuuta, vähemmän VAR: ta

Vlastimil Vacek, Aivan

UEFA painottaa nyt käsialan arviointia rangaistusalueella. Käsi viheltää kolmessa mallitilanteessa. Tarkoitettu tahallinen käsipeli ja liike palloa vastaan, jos käsi lisää luonnottomasti pelaajan äänenvoimakkuutta ja on selvästi poissa vartalosta, ja myös jos maalintekijä maalaa maalin heti sen jälkeen, kun pallo osuu käteen.

Rangaistuksen tulisi olla pienempi

”Rangaistusalueella pitäisi vähentää käden viheltysrangaistuksia, mutta riippuu paljon erotuomarista, kuinka hän arvioi tilanteen. Äskettäin tehdyt päätökset milloin viheltää vai ei, ovat meille suhteellisen selkeät, mustavalkoiset. Se on samanlainen kuin rangaistusalueen kontaktien arviointi, kaikki eivät ole rangaistuksen rikkomuksia. Tietysti VAR seuraa rangaistusalueen maaleja ja tilanteita, ja hänen on korjattava tuomarin ilmeinen virhe, muuten hänen ei pitäisi puuttua asiaan tai vain vahvistaa päätöstä kuulokkeissa. Emme halua pelata pitkiä minuutteja, koska erotuomari ei halua päättää itse ”, Příhoda sanoi.

Rangaistus! näyttää erotuomarin eleen.

Justin Setterfield, Reuters

UEFA teki myös selväksi, milloin ja missä tilanteissa VAR: n tulisi puuttua. ”Euro on osoittanut, että vähemmän VAR-toimenpiteitä hyödyttää peliä. Emme myöskään halua, että erotuomarit kysyvät itseltään liikaa VAR-tilanteen arviointia, jotta ottelussa syntyisi vain gulassi. Pohjimmiltaan heidän pitäisi päättää ikään kuin VAR ei olisi, se kuullaan tarvittaessa “, Příhoda totesi, että arvioinnissa, joka on ja mikä ei ole raakaa peliä, josta olisi myönnettävä punainen ja” Emme todellakaan halua julmuutta kentällä ja rangaistamme siitä ankarasti, mutta se riippuu aina tilanteesta, jossa virhe tehtiin, ja myös siitä, oliko kyseessä ilmeinen tarkoitus vai uhkaaminen vahingoittaa vastustajaa “, sanoi Příhoda.

VAR-järjestelmä pyhitti rangaistustilanteen englantilaisten jalkapalloilijoiden hyväksi EURO-puolivälierissä.

Laurence Griffiths, Reuters

Myös ulkopuoliset arviot ovat muuttuneet hieman. VAR vartioi heitä myös 16-vuotiaana, mutta muiden tapauksessa se riippuu avustajien ominaisuuksista. “Jos se on ilmeinen haitta, heidän on nostettava lippu heti eikä päästettävä tilannetta menemään. Kiistanalaisten hetkien, kuten senttimetrien ja vaikeasti tunnistettavissa olevien tilanteiden tapauksessa, UEFA katsoo, että avustajan ei pitäisi nostaa lippua ja pelin pitäisi kulkea. Se riippuu jälleen erotuomarin tuntemuksesta, kokemuksesta ja yhteistyöstä avustajan kanssa. Pitäisi olla myös vähemmän hetkiä, jolloin tilanne virtaa ja avustaja nostaa vasta sitten lipun ”, totesi Příhoda.

VAR tuulettimille ja kalibroidulle linjalle

Komissio jakoi erotuomarit ensimmäisen ja toisen liigan. “Mutta jätämme sen avoimeksi, jotta syksyn aikana toisen liigan tuomareita voidaan käyttää korkeimmissa kilpailuissa ja siten saada kokemusta”, sanoi Příhodin oikea käsi Libor Kovařík.

Tuomari Ondřej Pechanec seuraa VAR-peliä ottelun aikana.

Vlastimil Vacek, Aivan

Suurin ongelma on kokeneiden erotuomareiden puute. Korkeimmissa kilpailuissa on vain kolme, jotka ovat ylittäneet sata ottelun rajan, joka on “kokeneen” erotuomarin raja, toisessa liigassa hän on ainoa. Aktiivisista tuomareista Pavel Franěkilla on eniten ensimmäisen liigan otteluita – 252. trial “tuomari. “Viidenkymmenen ottelun aikana he ovat periaatteessa uusia tulokkaita, ja heitä on eniten”, Příhoda totesi ja lisäsi, että komissio ei tekisi mitään asialle.

“Kerroimme tuomareille ja avustajille selvästi, mitä me haluamme heiltä, ​​mikä on meille hyväksyttävää ja mikä ei. Järjestämme säännöllisesti seminaareja noin joka kolmas viikko ja keskustelemme heidän suorituksistaan ​​ja virheistään heidän kanssaan. Purkamme ne jokaisen pelatun kierroksen jälkeen ja lopetamme toiminnan vastaavasti. Ilmoitamme rangaistuksista “, komission päällikkö painotti ja lisäsi haluavansa katsoa eteenpäin eikä arvioida edeltäjiensä työtä.

”Tietysti mielipiteet kiistanalaisista tilanteista ovat aina erilaiset, mutta tuomareiden on oltava selkeitä. VAR on auttaja kiistanalaisimmissa tilanteissa, hän voi korjata erotuomarin virheen, mutta emme halua alibeja ja luottamista videoihin “, hän lisäsi.

Tapahtuma haluaa palauttaa kalibroidun offline-linjan ensi kaudesta. “Mutta se maksaa 40 miljoonaa kruunua neljäksi vuodeksi. Meidän on löydettävä sille rahoitus. Mutta TV-ruudun fanit olisivat varmasti tyytyväisiä tähän mahdollisuuteen. Häntä palvelisi erotuomari, ei vain teknikko. Jos VAR-interventio tapahtuu, televisioruuduilla ja stadionilla ilmoitetaan, mitä se tutkii ”, sanoi FACR: n jalkapallotuomareiden päällikkö.

.

Katso, mitä löysin