July 31, 2021

Vuoden 2032 olympialaiset pidetään Australian kaupungissa Brisbanessa

Brisbane voitti virallisesti keskiviikkona 21. heinäkuuta vuoden 2032 kesäolympialaisten järjestämisen, jolloin olympiamaailma voi valmistautua tulevaisuuteen kaksi päivää ennen Tokion kisojen avaamista, isäntäkaupungin myrskyisä ja pandemian vaivaama.

KOK: n jäsenet, jotka kokoontuivat 138: een, valitsivat Australian kaupungin yksine istunnon Japanin pääkaupungissa ja seuraa siksi vuoden 2024 olympialaisten isäntä Pariisia, sitten Los Angelesia, joka isännöi vuoden 2028 olympialaisia.

Tämä nimitys ilman kilpailua voi olla yllätys, koska äänestysseremonia, jossa ehdokaskaupungit erotetaan pelien isännöimiseksi, on katkaissut vuosikymmenien ajan olympialaisten elämän kulloineen kuljettamisen takana ja kirjekuoren avaamisen jälkeen halauksin tai kyynelein . Kesäkuussa 2019 hyväksytyn uudistuksen ansiosta KOK voi kuitenkin aloittaa “Kohdennettu vuoropuhelu” ehdokkaan kanssa “Ensisijainen”, jonka tarkoituksena on purkaa kasvava haluttomuus järjestää olympialaisia, vähentää kustannuksia ja muodostaa kasvualusta tuleville isäntäkaupungeille.

Kuitenkin Brisbane, jota KOK: n Australian varapuheenjohtaja John Coates vaikutti hyvin, on nauttinut tästä asemasta helmikuusta lähtien. Kesäkuussa myös tapauksen pomo Thomas Bach oli kiittänyt tapaustaan “Vastustamaton” ja “Rakkaus” Australialaiset urheilua varten.

Kolmas kesäolympialaiset Australiassa

Australia on yksi harvoista maista, joka ei ole koskaan jäänyt väliin kesäpeleistä, on “Valtava olympiakylä” monikansallisuus, etninen alkuperä ja noin 300 puhuttua kieltä korosti keskiviikkona pääministeri Scott Morrison videoneuvotteluissa.

Queenslandin pääkaupunki, joka on jo ehdolla Barcelonan vuoden 1992 olympialaisille ja mukana vuonna 2018 Kansainyhteisön pelien isännöinnissä, lupaa myös. “84% olemassa olevista ja väliaikaisista kohteista”, keskeinen kriteeri siitä lähtien, kun olympialaiset alkoivat metsästää valkoisia norsuja. Hänen ilmoittamansa nimitys oli ollut tyytymätön Qatariin, joka halusi isännöidä myös vuoden 2032 pelejä, kuten Soul ja Pyongyang, jotka olivat virallistaneet yhteisen ehdokkaansa huhtikuussa.

Tämä on kolmas kerta historiassaan, kun Australia isännöi kesäpelejä Melbournen vuonna 1956 ja Sydneyn jälkeen vuonna 2000.

Maailma AFP: n kanssa

valitse tämä