July 31, 2021

Auton ajaminen kesällä varvastossuilla: mikä on riski

Maantielain mukaan erityisiä pakotteita ei ole. Vakuutusyhtiöt voivat kuitenkin torjua onnettomuuden sattuessa

Mene merelle ajaessasi rantavaatteita, yllään uimapuku, t-paita ja samat varvastossut, jotka seuraavat meitä rannalle. Tai jopa ilman mitään. Kuten joka kesä, kiusaus on erittäin voimakas. Mutta ajaminen autolla, jossa on jalkineita, jotka eivät ole perinteisiä kenkiä (siis myös puukengät, tossut ja varvassandaalit), vaikka se ei ole nimenomaisesti kielletty, voi aiheuttaa huomattavia riskejä.

Koodi

Jos katsot tarkkaan valtatieohjeita, ei ole liian tarkkoja määräyksiä. Itse asiassa sen 140 ja 141 artiklassa vaaditaan tienkäyttäjiä “käyttäytymään tavalla, joka ei aiheuta vaaraa tai haittaa liikenteelle, ja siten, että liikenneturvallisuus on joka tapauksessa turvattu” ja että heillä on aina oltava “valvonta ajoneuvonsa. ja pystyttävä suorittamaan kaikki tarvittavat liikkeet turvallisuusolosuhteissa, erityisesti ajoneuvon oikea-aikainen pysäyttäminen sen näkökentän rajoissa ja mahdollisten ennakoitavien esteiden edessä “.

Riskit

Luonnollisesti liikkeiden suorittaminen turvallisissa olosuhteissa on ehdottomasti sopivan jalkineen käyttö. Usein rantakengät eivät takaa tarvittavaa pitoa polkimista, tai monissa tapauksissa ne voivat muodostaa esteen itse jaloille. Mutta suurin riski tossun tai kiikun aiheuttaman onnettomuuden lisäksi koskee suhdetta vakuutusyhtiöihin. Jos tapahtuu onnettomuus ja poliisin tai carabinierin laatima raportti osoittaa, että kuljettaja oli paljain jaloin tai yllään sopimattomia jalkineita, vahingonkorvausvelvollisuuteen pakotettu vakuutusyhtiö voisi kostaa häntä eikä siten ottaa (kokonaan tai osittain) vastaan korvaus.

.

Koko raportti