August 2, 2021

Kun “Kiki” Caron oli lähellä “diplomaattista tapausta” Tokion peleissä vuonna 1964

Kysy ”Kiki” Caronilta hänen muistojaan vuoden 1964 Tokion olympialaisista, ja hopeamitalisti, tuolloin ranskalainen tähti, kertoo sinulle vähän uinnista ja paljon Japanista. “Olen melkein aiheuttanut diplomaattisen tapahtuman! “, muistaa Christinen etunimellään, sitten 16-vuotias. Kyseessä on tunkeutuminen a “Olla koskematon”, siellä: keisari Hirohito, kansallisella olympiastadionilla, yleisurheilutapahtumien aikana.

”Halusin nähdä Bob Hayesin 100 metriä [champion olympique et ancien recordman du monde de la discipline] ja pelkäsin sen puuttumista, joten juoksin pääsemään majataloon. “ Tietämättä kenelle se kuului. ”Tietenkin oli jo turvallisuutta, mutta ehkä ei niin paljon kuin nyt. Vartijat veivät minut lopulta ulos. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Olympismin kultti, Japanin kosto historiaan

Kaksi vuosikymmentä toisen maailmansodan jälkeen olympiakylässä vallitsee ilmapiiri “Juhlat pysyvästi” ja tietynlainen piittaamattomuus, vakuuttaa 75-vuotias Jacqueline Gaugey-Brisepierre. Ranskalainen osallistui sitten taiteellisen voimistelun kilpailuihin. Ensimmäisten kesäpeliensa avaamista varten Japani halusi “Hämmästyttävä ja suurenmoinen seremonia”. Voimistelija on edelleen mielessä, “Kuin se oli eilen”, tämä olympialaisten liekki. Pukeutua siihen nuori mies syntyi 6. elokuuta 1945, päivänä, jolloin amerikkalaiset ilmavoimat pommittivat Hiroshimaa. Ilmassa, “Viisi ilmavoimien konetta jäljitti viisi olympiarengasta”.

“Laitteet, joita ei ollut Ranskassa”

Ensimmäistä kertaa peleillä, joihin virallisesti ei osallistu ammattilaisia, on oikeus lähettää Mondovision-televisiossa. ” Joka päivä, muistaa tänään 73-vuotiaan Kiki Caronin. Postilaukku kirjeitä odotti minua olympiakylän sisäänkäynnillä. ” Lukion opiskelija nauttii elämästä ja käänteestä olympiakylässä. ”Oli eräänlainen yökerho. Erittäin hyväntahtoinen ilmapiiri. Kun olen suorittanut testini, minut sallittiin. “ Urheilijoiden välillä keskustellaan usein englanniksi. ”Ymmärsimme toisiamme. “

Ranskan valtuuskunnalla on useita lähtökohtia, kuten paikan päällä toimittaja Georges de Caunes, ORTF: n kuuluisa ääni, joka on vastuussa blues-minilehden julkaisemisesta. Ja tuo “Ranskalaisista kokkeista [leur] tekemässä ruokaa “, muistelee myös entisen judokan Jacques Le Berren, 83-vuotiaan. Tuolloin ranskalaiset joukkueet olivat vielä pääosin miehiä; 120 miestä, 22 naista. Kaikissa maissa yhteensä, tuskin 13% naisista on kaikkien osallistujien joukossa.

Sinulla on 38,53% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Sivustomme