August 2, 2021

lisääntynyt logistinen haaste pandemian aikoina

Tokion-matka on monin tavoin kuin odysseia olympialaisten päähenkilöille. Testit, karanteeni, kosketus ulkomaailmaan on kielletty ja jopa maantieteellinen sijainti. Urheilijat, valtuuskuntien jäsenet, toimittajat: kaikkien on noudatettava erittäin tiukkoja ehtoja tapahtumalle. Ne kaikki, mukaan lukien tietyt “urheilijat”, jotka ovat olympiahevosia.

Ranskan ratsastusliiton (FFE) tehtävänä Ranskan joukkueen lähdön koordinointi kuului Sophie Dubourgille. Kansallinen tekninen johtaja, olympialaisten edustuston päällikkö korostaa “Paljon suurempi logistinen haaste” että viimeisimpien painosten aikana Lontoossa (2012) ja Riossa (2016): “Hevosten matkustaminen on aina monimutkaista, joten pandemian aikana nämä ongelmat lisääntyvät. Suunnittelua on häirinnyt jatkuva hallinnollinen muutos, valtava määrä täytettäviä lomakkeita, tiukemmat terveysolot Aasian mantereella, hän tiivistää. Nämä ovat ylivoimaisesti vaikeimpia valmistautuvia pelejä. “

Tämä logistinen haaste esitti itsensä myös toiselle valtuuskunnalle, jolla oli suuret kilpailuvarusteet. Toukokuun alussa ranskalaisen purjehdusjoukkueen johtaja Guillaume Chiellino, joka valvoo kaikkia olympiakarsintoja, taivutti Japaniin lähetetyt kontit. ”Veneisiin noustessa on oltava todella varovainen, koska niiden matka on pitkä, eikä niille pitäisi tapahtua mitään. “ Vaikea vaihtaa vene lyhyellä varoitusajalla ja mahdollisimman nopeasti huolellisesti viritetty protokollaa noudattaen…

Henkilökohtainen hevosten valmistelu

“Merimiehille” terveyskriisi ei ole radikaalisti muuttanut tilannetta, kun on kyse laitteiden kuljettamisesta toiselle puolelle maailmaa. “Covid vai ei, sinun on tehtävä se todella etukäteen, koska he matkustavat konttialuksilla, laatikoissa, jotka olemme huolellisesti järjestäneet. Toivomme vain, että kaikki menee hyvin ja että heidän kuljetustaan ​​ei estetä Suezin kanavassa ”, jossa maailmanlaajuinen meriliikenne pysähtyi maaliskuussa.

Manon Audinet, ranskalainen kippari, joka muodostaa sekaparin Quentin Lapierren kanssa Nacra 17: ssä, sanoo: ”Laitimme veneen konttiin huhtikuussa, ja löysimme sen saapuessamme. Testiin asti meidän on todennäköisesti tehtävä siihen joitain muutoksia, ja se vie vähän aikaa. On todella tärkeää pystyä purjehtimaan veneellä uudelleen, [de] takaisin, [d’]varmista, että se on käsissämme ja että se on matkustanut hyvin. ” Varavene lähetetään myös ongelmatilanteessa.

Nelijalkaisten urheilijoiden matka alkoi myös kauan ennen pelejä. Heille määrättiin karanteeni ennen lähtöä (jonka aikana heille tehtiin lukuisia terveystarkastuksia), ja koulutusta on mukautettu vuoden alusta lähtien: henkilökohtaiset stressitestit suoritetaan ja niiden avulla koulutus voidaan mukauttaa.

Hevosten passi tarkistetaan Liègen lentokentällä (Belgia) ennen lähtöä Tokioon.

Ennen olympialaisten alkua eurooppalaiset hevoset kootaan Liègeen, joka on Euroopan joukkueiden rallipiste. Ja tutkimukset jatkuvat: maatalousministeriön viranomaiset tarkastavat paperit yhdessä japanilaisen kollegansa kanssa. Sitten heitä odottaa yhdeksäntoista tunnin matka välilaskulla Dubaissa, ilman että hevoset poistuvat koneesta. Nelinjalkaiset matkustavat pareittain laatikkoa kohden, ja eläinlääkärit ja sulhaset valvovat tätä rahtikonetta aluksella (vastaavat urheiluhevosten valmistelusta, hoidosta, lämmittelystä ja palautumisesta, kuljetuksesta). Saapuessaan hevoset kuljetetaan suoraan Tokion Baji Koen -ratsastuspuistoon, jossa hevoset ja joukkueet valmistautuvat ja kilpailevat kilpailuissa.

Torjua eristäminen paikan päällä

Jos logistiikka aiheutti vaikeuksia ylävirtaan, olosuhteet eivät ole vähäisemmät siellä. Nämä pelit, jotka pidetään ensimmäistä kertaa historiassa suljettujen ovien takana, pelataan siksi ilman katsojia ja ilman osallistujien sukulaisia. Valtuuskunnalla ei ollut edes vapaa-aikaa tutustua toisiinsa tai tavata, kuten oli tapahtunut Rion sivussa. “Teemme sen virtuaalisesti ja toivomme, ettei se vahingoita urheilijoita”, etenee Sophie Dubourg.

Hän jatkaa: ”Toimimme joukkueena, vaikka se ei olekaan joukkuelaji. Ja koheesiolla voidaan työskennellä. Siellä on ensihoitohenkilöstö, jossa on karjanhoitaja, fysioterapeutti, lääkäri ja eläinlääkäri, henkilöstö kustakin alasta sekä sulhaset ja [les] ratsastajat. Sen on vastattava toisiaan. “

Muutama päivä ennen aloitusta henkinen valmistautuminen saa siis enemmän mahdollisuuksia hallita vieraantumisesta ja karanteenista johtuvaa psykologista stressiä. Urheilijoille valmistellaan rauhoittavia harjoituksia: “Kaikki on tehty pitämään heidät urheilullisessa kuplassaan”, selittää DTN. Kupla, jonka he toivovat jättävänsä kuten Riossa viisi vuotta sitten: koristeltu mitalilla.napsauttamalla lue tämä