August 4, 2021

MateStation S: Huawein ensimmäinen pöytätietokone ilmestyy AMD Ryzen -prosessorilla

Huawei tulee pöytätietokoneiden markkinoille. MateStation S on suunniteltu toimistotietokoneeksi, jossa on AMD: n kuuden ytimen prosessori Ryzen 5 4600G ja integroitu Radeon Vega -grafiikkayksikkö. Suoritin ei ole peräisin uusimmasta Zen 3 -sukupolvesta, mutta se on enemmän kuin tarpeeksi nopea tavallisille toimistosovelluksille.

600 euron hintaan sisältyy myös 8 Gt DDR4-3200-muistia ja 256 Gt SSD, johon Huawei Windows 10 Home on esiasennettu. Loput laitteet ovat melko harvat: mm. Wi-Fi 5 (WLAN 802.11ac) ja yhteensä kuusi USB-porttia, mukaan lukien yksi USB 3.2 Gen 2, jossa kotelon etuosassa on 10 GBit / s. Jälkimmäinen on suunniteltu tyypiksi A. Type-C-portti lähettää tietoja vain USB 2.0 -nopeudella, mutta voi ladata jopa 18 watin laitteita.

Näytön liittämiseen on saatavana VGA tai D-Sub ja yksi HDMI. Valmistaja ei paljasta versionumeroa – hätätilanteessa se on HDMI 1.4, joka riittää 60 Hz: n Full HD -näyttöön. Gigabitin Ethernet ja sarjaliitäntä ovat myös saatavilla.

Render-kuvan mukaan RAM voidaan vaihtaa kahden SO-DIMM-paikan ansiosta. M.2-paikka voidaan myös nähdä.


(Kuva: Huawei)

MateStation S on 600 euron hintalappu, ja se on yksi edullisimmista täydellisistä tietokoneista, joissa on AMD-prosessori 4000-sarjasta. Vastaavia Ryzen 5000 -järjestelmiä ei ole toistaiseksi saatavilla. HP myy Desktopop M01: n alle 500 eurolla ja Lenovo V55t-tornin noin 530 eurolla. Mini-PC: t barebone-järjestelminä, joissa on vähintään kuusi suorittimen ydintä, mutta ilman RAM-muistia, tietovälineitä ja käyttöjärjestelmää, hinnoitellaan hieman alle 400 euroon.

Huawei voi tarjota vakiolaitteita sisältäviä tietokoneita ilman rajoituksia Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kaupparistiriidan vuoksi. Esimerkiksi prosessorit ja Windows-lisenssit eivät kuulu Yhdysvaltain hallituksen myyntikiellon piiriin.


(mmma)

Kotisivulle

.

blogi