August 4, 2021

Mercedes on “täysin sähköinen”: vuoteen 2030 mennessä se haluaa myydä vain sähköautoja

Stuttgartin yritys on ilmoittanut yli 40 miljardin euron investoinnista uusien sähkömallien kehittämiseen. Vuoteen 2025 mennessä yritys odottaa sähkö- ja hybridimarkkinoiden muodostavan 50 prosenttia myynnistä tavoitteenaan myydä sähköautot vasta vuoteen 2030 mennessä

Mercedes luo perustan sähköiselle siirtymälle ja ilmoittaa yli 40 miljardin euron investoinnit vuosina 2022-2030, summa, joka kohdennetaan uusien modulaaristen sähköalustojen kehittämiseen. Saksalainen valmistaja on ilmoittanut, että vuodesta 2025 lähtien kehitetään yksinomaan sähköalustoja ilmoittamatta kuitenkaan tarkkaa määräaikaa polttomoottoreilla varustettujen mallien myynnin lopettamiselle. Samana vuonna yritys odottaa, että kaikki sähkö- ja hybridisähköautot muodostavat 50 prosenttia myynnistä, mikä parantaa edellistä ennustetta, joka asettaa saman tavoitteen vuodelle 2030.

Muutos

“Mercedes on valmis muuttamaan vain sähkökäyttöisenä yrityksenä vuosikymmenen loppuun mennessä, kun markkinaolosuhteet sen sallivat”, autovalmistaja sanoi torstaina osana strategiansa esittelyä. “Meidän on siirrettävä keskustelu pois viimeisen polttomoottorin rakentamisesta, koska sillä ei ole merkitystä. Kysymys on siitä, kuinka nopeasti voit “skaalata” olla lähellä sataprosenttisesti sähköä, ja tämä se on. keskitymme ”, totesi toimitusjohtaja Ola Kallenius.

Kolme alustaa

Kaikki sähkömallit suunnitellaan kolmelle eri alustalle: MB.EA, joka on tarkoitettu keskisuurille ja suurille autoille. Se on skaalautuva modulaarinen alusta, joka muodostaa tulevan sähköportfolion “sähköisen selkärangan”. AMG.EA on sen sijaan omistettu suuritehoisille sähköajoneuvoille, jotka tulevat markkinoille Mercedes-AMG-tuotemerkillä. VAN.EA muodostaa perustan matkustajien sähköautoille ja kevyille hyötyajoneuvoille.

Otto gigafactory

Sähkökäyttöiset käyttävät paristoja, jotka kootaan kahdeksaan eri laitokseen, rakennettuina niin monen kumppanin kanssa. Heistä neljä on Euroopassa ja yksi Yhdysvalloissa. Saksalainen yritys on ilmoittanut, että kysyntään vastaamiseksi se tarvitsee yli 200 gigawattituntia. Osana sähköistysstrategiaansa autovalmistaja rakentaa paristojen kierrätyslaitoksen Kuppenheimiin, Saksaan, joka otetaan käyttöön vuonna 2023. Mercedes neuvottelee myös kumppanin kanssa korkean suorituskyvyn kiinteiden paristojen kehittämiseksi. energiatiheys. Jotta sähkömoottorit voisivat taata suorituskyvyn korkeudella, saksalainen yritys virittää sitten brittiläisen Yasa Limited -yrityksen oston, joka on erikoistunut suorituskykyisten sähkömoottoreiden kehittämiseen.

Kodit sijoittavat

Daimler ilmoitti viikoittain sen jälkeen, kun Euroopan unioni ehdotti uusien bensiini- ja dieselautojen myynnin kieltämistä vuodesta 2035 alkaen tavoitteena nopeuttaa siirtymistä sähköautoihin osana laajaa toimenpidepakettia ilmaston lämpenemisen torjumiseksi. Sitten Daimler liittyy muihin autovalmistajiin, jotka ovat ilmoittaneet suurista investoinneista sähköiseen liikkuvuuteen. Kuten Stellantis, joka havainnollisti kuukauden alussa kunnianhimoista suunnitelmaa, johon sisältyy yli 30 miljardin euron investointi vuoteen 2025 mennessä. Volkswagen-konserni ei ole poikkeus, sillä 73 miljardia euroa kohdennettiin vuosina 2021–2025.

.

Katso tämä