August 1, 2021

Tokion olympialaisissa afrikkalaisten urheilijoiden seurata

Jos haluat pysyä ajan tasalla afrikkalaisista uutisista, tilaa “Monde Afrique” -uutiskirje tästä linkistä. Löydä joka lauantai klo 6 viikko ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista, joita Monde Afrique -lehden toimittaja käsittelee.

Tokion kisojen olympiastadion 22. heinäkuuta 2021.

Viisi vuotta sitten Rio de Janeirossa yksitoista Afrikan maata (Nigeria, Kenia, Etelä-Afrikka, Etiopia, Norsunluurannikko, Algeria, Burundi, Niger, Egypti, Tunisia ja Marokko) lähtivät Etelä-Amerikasta mitalilla. Kenia tarjosi itselleen suurimman sadon 13 palkinnolla, joista kuusi oli kultaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Epävarmat ja ennennäkemättömät kesäolympialaiset, Covid-19-merkin alla

Tänä vuonna Tokiossa maanosan tärkeimmät mahdollisuudet voittaa mitalit ovat yleisurheilussa, jossa kenialaiset ja etiopialaiset kuuluvat maailman huippuasiantuntijoiden lisäksi myös nyrkkeilyyn, taistelulajeihin ja uimiseen. Tässä on joitain urheilijoita, joita on seurattava tarkasti tämän olympiaviikon aikana.

  • Nigerian miesten koripallojoukkue
Nigerian miesten koripallojoukkueen pelaajat 10. heinäkuuta Las Vegasissa.

Nigeria otti Angolasta haltuunsa Afrikan miesten koripallohierarkian kärjessä. D’Tigers, joka osallistuu kolmanteen peräkkäiseen olympialaisiin, osoitti selvästi tavoitteensa voittamalla Yhdysvallat ystävyysottelussa Las Vegasissa (90-87) 10. heinäkuuta.

Nigeriläisillä on kuitenkin vaikea ryhmä, johon kuuluvat Saksa, Australia ja Italia. Valinnan selkäranka koostuu enimmäkseen pelaajista, jotka pelaavat Yhdysvaltain NBA: ssa, mukaan lukien Precious Achiuwa (Miami Heat), Josh Okogie (Minnesota Timberwolves) ja lahjakkaat – mutta hauraat, koska säännöllisesti loukkaantuneet – Jahlil Okafor (Detroit Pistons) tai parhaat Euroopan mestaruuskilpailut (Espanja, Italia).

Nuoruuden ja kokemuksen sekoitettua joukkuetta on valmentanut helmikuusta 2020 lähtien amerikkalainen Mike Brown (51), entinen Los Angeles Lakersin ja Cleveland Cavaliersin valmentaja. Hänen kanssaan Nigeria on saavuttanut virstanpylvään ja Tokion kohtaus voi olla vahvistus.

  • Ons Jabeur (Tunisia, naisten tennis)
Tunisialainen Ons Jabeur Wimbledonin turnauksessa 5. heinäkuuta 2021.

Kahdeksas finalisti Roland Garros, sitten puolivälierä Wimbledonissa, mutta myös Birminghamin turnauksen voittaja – hänen ensimmäinen tittelinsä WTA-radalla – Ons Jabeur (26) on menossa vauraan ajanjakson. Tunisian pelaaja, joka on nyt 23e maailmanluokassa edustaa todellista toivoa mitalille maalleen. Vuonna 2016 Rio de Janeirossa hän ei ollut läpäissyt ensimmäistä kierrosta.

Siitä lähtien Ons Jabeur on parantunut paljon pelissäan, mutta myös henkisesti. Tunisialainen toistaa uudestaan ​​ja uudestaan ​​aikomuksensa liittyä maailman kymmenen parhaan joukkoon vuoden loppuun mennessä. Hänen viimeisimmät tulokset saatiin Pariisin savesta ja englantilaisesta nurmesta. Tokiossa sijaitsevan Ariake Coliseumin kovan pinnan ei pitäisi olla ylitsepääsemätön este.

  • Eliud Kipchoge (Kenia, yleisurheilu)
Kenialainen Eliud Kipchoge Enschede-maratonilla Alankomaissa 18. huhtikuuta 2021.

Tietysti Eliud Kipchoge (36) on viisi vuotta vanhempi kuin silloin, kun hän voitti kultamitalin Rion maratonissa 2 h 8 min 44 s. Aikalla ei kuitenkaan näytä olevan (liian) pidätystä pitkien kilpailujen asiantuntijan kenialaisen urheilijan suorituskyvystä.

Todiste ? Hänen voitonsa huhtikuussa Enscheden maratonilla (Alankomaat), jossa vuoden 2016 olympiavoittaja hiljeni kaikki epäilijät ajalla (2 t 4 min 30 s) paremmin kuin Brasiliassa. Hänen pettymyskehityksensä lokakuussa 2020 Lontoossa, jossa kenialainen oli saavuttanut vain vaatimattoman kahdeksannen sijan, näyttää olevan kaukainen muisto.

Tokiossa hän on ehdokas omaan seuraajaansa. Eliud Kipchoge, joka on todellinen tähti maassansa, ei ole koskaan lakannut pakottamasta itseään intensiiviseen harjoitteluun – hän juoksi keskimäärin 250 kilometriä viikossa – ja elää melkein luostarielämää, joka koostuu lukemisesta, nukkumisesta ja säästäväisyydestä ja melkein aina identtisestä ateriat. Resepti, joka on jo todistanut itsensä.

  • Lamya Matoub (Algeria, karate)
Algerian karateka Lamya Matoub (oikealla) Madridissa 10. marraskuuta 2018.

Putosi karate-karsintaturnauksen aikana, joka on tämän vuoden olympialaisissa esiintyvä kurinalaisuus, eikä hänen pitänyt olla läsnä Tokiossa. Mutta Lamya Matoub (29) valittiin kutsusta – koska hän on yksi vuoden kolmesta parhaasta afrikkalaisesta urheilijasta – ja hän edustaa yhtä suurimmista mitalimahdollisuuksista Algerialle.

Ranskassa syntynyt, missä hän työskentelee koulun opettajana, hän päätti lopulta edustaa alkuperämaata, johon on tähän mennessä päästy jonkin verran. Hän oli erityisesti maailmanmestari Wroclawissa (Puola) 68 kg: n luokassa ja voitti kultamitalin vuoden 2015 Afrikan peleissä ja vuoden 2018 Afrikan karate-mestaruuskilpailuissa.

Tulokset, jotka tekevät hänestä yhden tärkeimmistä ehdokkaista olympiakullalle. Tavoite, jonka urheilija on täysin ottanut ja joka on toistuvasti varmistanut, että hän pyrkii palkintokorokkeen ylimpään vaiheeseen.

  • Chad le Clos (Etelä-Afrikka, uinti)
Etelä-Afrikan uimari Chad le Clos Gwangjussa, Etelä-Koreassa 26. heinäkuuta 2019.

Jälleen kerran Chad le Clos on yksi monista uimareista, joita odotetaan Tokiossa. 29-vuotiaana Etelä-Afrikassa syntyneellä urheilijalla on jo olympiaennätys, joka kertoo paljon hänen asemastaan.

Vuonna 2012 Lontoossa, kun hän oli vasta 20-vuotias, Chad le Clos oli saavuttanut uskomattoman suorituskyvyn voittamalla kultaa 200 metrin vapaauinnissa amerikkalaisen Michael Phelpsin edestä. Neljä vuotta myöhemmin hän lähti Brasiliasta kahdella hopeamitalilla (200 metriä vapaauinti ja 100 metriä) kaulassaan.

Siitä lähtien urheilija on voittanut useita merkittäviä titteleitä, mukaan lukien maailmanmestari 200 metrin vapaauinnissa vuonna 2017. Yrittämällä – miksi ei – lähestyä tai jopa rikkoa Michael Phelpsin vuonna 2008 Pekingissä vielä pitämää olympiaennätystä ( 1 min 42 s 96).

http://www.ips.org/blog/magpierss/scripts/magpie_slashbox.php?rss_url=http://feeds.feedburner.com/LatestNewsHere

sivuston www