August 1, 2021

“Yksi elämäni mustimmista päivistä”

Teko vaikuttaa – kaksi päivää ennen olympialaisten ensi-iltaa

Sander Sagosen muutti tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kuva: Stian Lysberg Solum / TT NYHETSBYRÅN

TOKIO. Kaksi päivää olympialaisten ensi-iltaan.

Sitten ajatukset Norjan kultamitalista käsipallossa menevät Utøyan verilöylyn uhreille.

– Se on yksi elämäni mustimmista päivistä, sanoo supertähti Sander Sagosen.

Tänään, 22. heinäkuuta, kuluu täsmälleen kymmenen vuotta Norjan kammottavasta terrori-iskusta, kun Anders Behring Breivik räjäytti ensin autopommin Oslon keskustassa, jossa kahdeksan ihmistä kuoli, ja ampui sitten 69 ihmistä saaren verilöylyssä. Utøya.

Se on kansallinen trauma, joka luonnehtii myös Norjan olympiajoukkueita.

Kun Norjan miesten käsipallojoukkue, joka on yksi kullan suosikeista, tapasi lehdistön olympiakylässä, heille esitettiin kysymyksiä teon vuosipäivänä, vaikka Brasiliaa vastaan ​​nähneeseen ensi-iltaan on vain kaksi päivää .

“Monia kyyneleitä vuodatettiin”

– Muistan sen ikään kuin se olisi ollut eilen. Se löi minua kasvoihin kymmenen vuotta sitten, kun olin harjoitusleirillä Rhein-Neckar Löwenin kanssa. Sinä päivänä vuodatettiin monia kyyneleitä, kertoo joukkueen kapteeni Bjarte Myrhol, johon aihe vaikutti.

– En voi tehdä muuta kuin lähettää ajatukseni niille, jotka kärsivät ja joihin se vaikutti. Se on yksi mustimmista päivistä Norjan historiassa.

“Istu tietokoneen edessä viikon ajan”

Iso tähti Sander Sagosen, jota monet pitävät maailman parhaimpana pelaajana, oli 15-vuotias ja lomalla Espanjassa 22. heinäkuuta 2011, kun Breivik ampui kuolleen suuren määrän Sagosenin kanssa samanikäisiä nuoria.

– Istuin viikon ajan tietokoneen edessä katsomassa mitä tapahtui. Se on yksi mustimmista päivistä elämässäni ja Norjan historiassa. Ajattelemme niitä, jotka ovat käyneet läpi erittäin rankan ajan, hän sanoo.

Utøya trauma Norjalle.

Kuva: Erlend Aas / TT UUTISVIRASTO

Katso koko Tokion olympialaiset Discovery + -sivustolla

Kaikki ennen vuoden 2021 Tokion kesäolympialaisia

Suuri opas: Koko olympiaohjelma päivittäin, TV-ajat ja Ruotsin joukkue

Olympiaopas: Yleisurheilu Olympiaopas: Uinti Olympiaopas: Käsipallo Olympiaopas: Jalkapallo

Julkaistu:

katso tämä sivusto