August 1, 2021

Nancy Pelosi hylkää kaksi republikaania

Jo Biden osoitti luottamusta. Vaikka kaivo on myrkytetty viimeisten neljän vuoden aikana, hän uskoo kaiken alkavan liikkua, sanoi presidentti keskiviikkoiltana televisiokeskustelussa. Vaikka ei yön yli. Aivan kuin vahvistaakseen sen, kysymys siitä, miten päästä toimeen Capitol-hyökkäykseen 6. tammikuuta, oli noussut lähitulevaisuudessa kongressissa.

Majid Sattar

Pohjois-Amerikan poliittinen kirjeenvaihtaja Washingtonissa.

Nancy Pelosi, edustajainhuoneen “tiedottaja”, oli päättänyt ottaa askeleen, joka on epätavallinen jopa ensimmäiselle kamarille, joka on aina taistelukykyisempi kuin senaatti. Demokraatti oli hylännyt kaksi republikaanien ehdokasta tutkintavaliokuntaan. Republikaanien vähemmistöjen johtaja Kevin McCarthy syytti häntä ennennäkemättömästä vallan väärinkäytöstä ja veti kolme muuta nimeämäänsä erityiskomiteaan kuuluvaa jäsentä.

Ruumis on vain yksi republikaanien edustaja – Donald Trumpin intiimi vihollinen Liz Cheney. Pelosi oli tarjonnut republikaanien ryhmittymän entistä numeroa kolme, joka oli äskettäin menettänyt tehtävänsä entisen presidentin painostuksesta, yksi tutkintavaliokunnan demokraattisista paikoista. Ja McCarthyn suuttumukseksi Cheney oli suostunut. Hän oli republikaanien ryhmän johtaja, joka äänesti tammikuussa toisen syytteeseen Trumpia vastaan ​​kapinan yllyttämisestä.

Komissio estettiin senaatissa

Konflikti oli alkanut senaatissa; tietysti myös McCarthy osallistui tähän. Toukokuussa edustajainhuone äänesti riippumattoman komission perustamisesta 11. syyskuuta 2001 tapahtuneiden terrori-iskujen tutkimuksen esimerkin perusteella. 35 maltillista republikaania äänesti demokraattien enemmistöllä. Senaatissa komissio kuitenkin estettiin: republikaanien johto varmisti, että esityslistan kohtaa ei voitu kutsua.

F + Newsletter – viikon parhaat FAZ.NET-sivustossa

Lauantaisin klo 9

KIRJAUDU SISÄÄN

McCarthy oli kehottanut senaattikollegoitaan ryhtymään toimiin sillä perusteella, että toisin kuin ”9/11” -valiokunnassa, komitean työjärjestystä voidaan käyttää väärin puoluepolitiikassa. Joka tapauksessa demokraatit halusivat järjestää tutkimuksen siten, että se toimisi heille ammuksia syksyllä 2022 pidettäviin kongressivaaleihin. Presidenttipuolue vastusti sitä, että Trump pakotti McCarthyn lopettamaan tutkimuksen: Jos hän ei olisi seurasi Trumpia, hän tekisi kaiken kumoamaan McCarthyn unelman korvata Pelosi ”puhujana” kongressivaalien jälkeen.

Riippumattoman komission epäonnistumisen jälkeen Pelosi ilmoitti parlamentaarisen tutkintavaliokunnan. Sitten McCarthy nimitti maanantaina parlamentin jäsenet Jim Jordanin ja Jim Banksin. Jordan oli Trumpin tärkein liittolainen kongressissa puheenjohtajakauden aikana. Marraskuun vaalien jälkeen hän ja Banks olivat yksi niistä, jotka levittivät Trumpin kertomusta vaalipetoksista. Hänen nimityksensä jälkeen pankit olivat sanoneet, että komitean olisi tutkittava paitsi 6. tammikuuta myös viime kesän vasemmistolaisten ääriliikkeiden mellakat. Jordan jopa kutsui komiteaa “kolmanneksi syytteeksi”.

Pelosi perusteli askeleensa “tutkinnan eheyden kunnioittamisella”. McCarthy vastasi: “Mikään komitea kongressissa ei toimi, jos yksi henkilö valitsee kaikki, jotka voivat osallistua.” Hän haluaa nyt republikaanien tutkivan, miksi Capitol Poliisi oli valmistautunut niin huonosti 6. tammikuuta – ja mikä vastuu Pelosi oli siitä hitaasta.Biden luottaa edelleen terveeseen järkeen: “En välitä, luuletko olevani Saatana uudestisyntynyt.” Tosiasia on: Televisiokuvien perusteella ei voida sanoa, että mitään ei tapahtunut 6. tammikuuta. “Et voi kuunnella ihmisiä, jotka sanovat: Se oli rauhallinen mielenosoitus.”

.

Lue koko artikkeli