July 28, 2021

Numerot ovat selvät, Pregliasco: “Tartunnat lisääntyvät, mutta Vihreä passi hidastaa viruksen leviämistä” – video

Rokotettujen määrän kasvu, tapausten romahtaminen, valkoisen vyöhykkeen alueet. Vielä muutama viikko sitten näytti siltä, ​​että koronavirus käyttäytyi kuten viime vuonna myöntämällä meille kesän aselepon. Delta-muunnoksen saapuminen on häirinnyt kortteja, mikä on asettanut Euroopan maat uuden nousun eteen tapauksissa, joissa epidemian hillitsemiseksi tarvitaan uusia säännöksiä. Pelastuspalvelun julkaiseman tiedotteen numerot ovat edelleen alhaiset: vuonna viimeiset 24 tuntia on ollut 15 kuolemaa e 5000 uutta infektiota, jonka positiivisuusaste on 2,3%. Riski on kuitenkin se, että tämä, kuten virologi Fabrizio Pregliasco selittää, on uuden aallon alku. “Nämä tiedot ovat vasta alkua nousulle, joka seuraa meitä tulevina kuukausina”, selittää Pregliasco sarakkeessamme Numerot selkeinä.

Ero on kuitenkin siinä, että uusista infektioista huolimatta vakavat koronavirustapaukset eivät ole edes vertailukelpoisia edellisten aaltojen tapauksiin: «Olemme elokuvan edessä, jonka olemme jo nähneet muissa maissa. Positiivinen seikka on, että ei ole suhteellisuutta vakaviin tapauksiin, joita olemme nähneet muina aikoina ». Samaan aikaan ministerineuvosto on hyväksynyt asetuksen, joka tekee vihreästä passista pakollisen suljetuissa ravintoloissa 6. elokuuta: «Se on välttämätön toimenpide. Suljetuissa paikoissa riski saada koronavirus on suuri. Delta-variantissa on mukana enemmän nuoria, joista sitten tulee tämän viruksen kantajia ». Vihreä passi vai ei, uusi aalto on alkanut: «Tämä virus pysyy jalkojemme keskellä muutaman vuoden. Pelkään, että koronaviruksesta tulee endeemistä ja että tarvitaan jatkuvasti tehostimia. Näemme, ovatko ne yleismaailmallisia kutsuja vai omistetaanko ne vain heikoimmille väestönosille ».

Lue myös:

vierailla kotisivu